Compania Continental dezvolta si investeste, la Timisoara, in tehnologii, pentru protejarea sanatatii populatiei (VIDEO)

0

Continental, unul dintre cei mai mari furnizori internationali de componente auto si principal producator de anvelope la nivel mondial, a finalizat cele mai recente masuratori pentru determinarea mirosului in zona fabricii sale de anvelope din Timisoara, dupa investitii de 10,5 milioane de euro in echipamente.

Compania a efectuat aceste masuratori, ca urmare a finalizarii implementarii unui set de solutii tehnice, axate pe reducerea, pana la neutralizare, a mirosului specific productiei de anvelope in perimetrul adiacent fabricii.

Continental Anvelope Timisoara a finalizat calibrarea parametrilor de functionare a echipamentelor pentru cele doua tehnologii, urmand ca alte masuratori de control sa fie reluate la intervale periodice.

„Din punct de vedere al sanatatii, trebuie sa remarc ca de la inceputul companiei noastre aici, cu 15 ani in urma, toate investitiile noastre au fost focalizate spre tehnologii de ultima generatie, incluzand echipamente pentru protectia mediului. De 15 ani noi suntem sub limitele legale, sub limitele de noxe, iar proiectul la care faceti referire este un proiect in care am dorit sa imbunatatim confortul olfactiv in zona. Practic, tehnologia termica, distruge moleculele de miros, imbunatatind semnificativ perceptia mirosului. Dupa pornirea instalatiile pe care le-am pus pentru a imbunatati confortul olfactiv, am facut un set de masuratori, conform standardelor europene si am constatat imbunatatirea semnificativa a perceptiei mirosului, atat ca si zona de raspandire, cat si ca si intensitate a mirosului”, a declarat Sorin Samonid, director general Continental Anvelope Timisoara

Principiul de operare a solutiei tehnice, consta intr-un curent alternativ care genereaza un camp de plasma, care descompune oxigenul si apa din aer in radicali de oxigen. Astfel, se produce o reactie de oxidare la contactul cu aerul din procesul de productie, reactie care, la randul ei, neutralizeaza moleculele de miros rezultate in procesul de vulcanizare a anvelopelor.

Aceasta tehnologie este implementata, in premiera, in cadrul companiei Continental. Solutia tehnica ”Oxidare Termica Regenerativa” (RTO) are ca principiu de functionare distrugerea compusilor organici volatili aparuti in cadrul procesului de productie, prin oxidarea lor la temperatura inalta.

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply