Comparația între Programul Național de Prevenire și Control HIV/ SIDA și Festivalul Shakespeare l-a costat scaunul pe ministrul Culturii

0

Daniel BarbuȘi-a dat demisia! Ministrul Culturii Daniel Barbu a recepționat semnalul trimis de președintele PNL, Crin Antonescu, după declarația în care făcea o comparație între Programul Național de Prevenire și Control HIV/ SIDA și Festivalul Shakespeare: joi și-a înaintat cererea de schimbare din funcție. Modul în care a văzut problema Daniel Barbu a fost condamnat de mulți, iar Ministerul Sănătății, condus de Eugen Nicolăescu, nu a făcut excepție.

Daniel Barbu susținea, în cadrul unei conferințe susținute la Teatrul Naţional din Craiova, că bugetul Programului Național de Prevenire și Control HIV/ SIDA reprezintă jumătate din bugetul tuturor programelor Ministerului Culturii: ”Nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”.

Ministerul Sănătății a considerat ”neinspirată și inadecvată” comparația între finanțarea Programului Național de Prevenire și Control HIV/ SIDA și cea a festivalurilor culturale. Iar Crin Antonescu i-a sugerat, direct, lui Daniel Barbu să-și dea demisia!

Primul ministru Victor Ponta a confirmat joi, la amiază, că Daniel Barbu a demisionat din postul de ministru al Culturii după scandalul cu Programul Național de Prevenire și Control HIV/ SIDA și a anunțat că numele succesorului va fi anunțat numai după discuții cu liderul PNL Crin Antonescu, dar și cu președintele Traian Băsescu. În consecință, cererea de demisie va ajunge la Președinție odată cu propunerea de numire a unui nou ministru: ”Nu pot lăsa ministerul fără conducere. Se apropie Sărbătorile, sunt plăţi de făcut, inclusiv pentru salarii, iar singurul care poate semna este chiar ministrul, nu un secretar de stat”.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.