Computer tomograf scos din uz la Spitalul Judetean din Timisoara (VIDEO)

1
Cel mai mare spital din vestul tarii nu mai primeste, decat in urgente, pacienti care au nevoie de investigatii facute prin computer tomograf. CT-ul nu are autorizatii, printre care nici cea de securitate la radiatii. Conducerea spitalului a descoperit de curand neregulile si a sesizat Corpul de Control al Ministerului Sanatatii.

“ Acest aparat este vital pentru spitalul nostru deoarece mare parte din pacientii din judetele limitrofe vin la spitalul nostru. In cursul anului trecut au fost effectuate aproximativ 27 de mii de astfel de investigatii, in prezent acest aparat fiind inchis, nu putem sa asiguram decat urgentele” , a spus Aida Iancu, sef Sectie Radiologie, Spitalul Judetean Timisoara.
Chiar daca teoretic, nici pacientii si nici personalul medical nu este in pericol, cu certitudine nu se stie daca acestia au fost supusi sau nu la o doza mai mare de radiatii decat cea normala. CT-ul functiona fara autorizatii de mai bine de doi ani, zeci de mii de pacienti fiind suspusi aici investigatiilor medicale de specialitate in aceasta perioada.
computer tomograf
“E o situatie fara precedent pe care am descoperit-o in cadrul sectiei de radiologie a Spitalului, in urma schimbarii sefului de sectie, am cerut noei colegi care a preluat sectia un audit complet al aparaturii si al starii acesteia si mi-a raportat socata ca pe aparatul computer tomograf nu achizitionat de Ministerul Sanatatii in anul 2018, nu avem autorizatie de functionare. Acest lucru este un lucru destul de grav, asa ca am dispun o comisie independenta care sa analizeze in detaliu cazul si cum s-a putut ajunge ca acest computer tomograf sa functioneze aproape 2 ani de zile in Spitalul Judetean fara niciun fel de autorizatie.”, a spus Raul Patrascu, manager Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara.
Pacientii care nu vin in urgenta sunt redirectionati spre alte spitale sau chiar clinici private. O situatie fara precedent care va crea aglomeratii la celelalte unitati sanitare. La spitalul judetean din Timisoara vin pacienti din toata zona de vest a tarii. Asa a venit si domnul Vlada, tocmai din Resita. Barbatul are nevoie de investigatii de specialitate si computer tomograf. Pentru el investigatia este vitala iar orice zi poate face diferenta dintre viata si moarte.
computer tomograf
La fel ca acest pacient sunt alti zeci de oameni care asteapta pe holurile spitalului judetean pentru ca mai apoi sa fie redirectionati spre alte unitati sanitare. Conducerea Spitalului Judetean din Timisoara a semnat protocoale cu alte 3 spitale din tara pentru a prelua pacientii pana la obtinerea autorizatilor necesare. Acreditarea aparatului dureaza aproximativ trei luni de zile.
Share.

1 Comment

  1. Pingback: Computer tomograf scos din uz la Spitalul Judetean din Timisoara (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.