Un pacient a fost ranit, dupa ce o bucata de metal dintr-un Computer Tomograf s-a desprins

Un pacient a fost ranit, dupa ce o bucata de metal dintr-un Computer Tomograf s-a desprins (VIDEO)

1

Caz incredibil la Timisoara in cea mai mare unitate sanitara din vestul tarii! Un pacient a fost ranit, dupa ce o bucata de metal dintr-un Computer Tomograf s-a desprins si a ranit pacienta aflata inauntru. Femeia de 36 de ani a scapat ca prin minune doar cu o rana usoara la mana, primind ingrijiri medicale. Conducerea spitalului Judetean a depus o plangere penala in REM in legatura cu acest Computer Tomograf care a fost la un pas sa provoace o tragedie.

Incidentul s-a petrecut in jurul orei 13 in sectia de radiologie a Spitalului Judetean din Timisoara. Pacienta, in varsta de 36 de ani urma sa intre in operatie si avea nevoie de radiografia computerului tomograf. Cand femeia se afla in interiorul aparatului, cupola acestuia s-a desprins si a trecut milimetric pe langa corpul femeii ranind-o usor la mana.

tomograf

„Cupola de protectie a computerului tomograf care consta intr-un cerc de diametrul de aproximativ un metru de plastic cu margini ascutite de aluminiu s-a desprins in timp ce un pacient era scanat. Ganditi-va ca aceea cupola se roteste cu o viteza de 400 de rotatii pe secunda si acctioneaza mai rau ca un cutit. Din fericire, pacienta care era scanata in acel moment a fost ranita usor necesitand doua fire de sutura pe brat”, a spus Raul Pătrașcu – manager Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.

Aparatul este dintr-un lot de 40 computere tomografe cumparate de Ministerul Sanatatii pentru mai multe spitale din tara. El era in perioada de post garantie si i se facuse ultima verificare tehnica in luna iunie.

tomograf

“De la momentul preluarii sefiei de sectie in 1 februarie 2020, am sesizat ca acest aparat nu are autorizatia de utilizare, s-au luat toate masurile necesare de catre conducerea spitalului, a fost autorizat in data de 4 iunie, si ultima revizie tehnica a fost facuta in 18.06.2020 cand totul era functional”, a spus Aida Iancu – sef sectie radiologie Spitalul Judetean Timisoara.

tomograf

CT-ul a fost achizitionat in 2018 de Ministerul Sanatatii si a fost receptionat de catre spital si pus in functiune chiar daca nu avea autorizatie de functionare din partea CNCAN. Cand noua conducere a descoperit acest lucru, CT-ul a fost scos din uz si a fost chemat Corpul de Control al Ministerului Sanatatii. A fost autorizat la sfarsitul lunii iunie iar de atunci functioneaza normal. Acum el a fost scos din uz iar in acest moment, la Spitalul Judetean Timisoara, mai functioneaza un singur Computer Tomograf nou, achizitionat cu aproximativ ‪400.000‬ de euro de Consiliul Judetean Timis.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Un pacient a fost ranit, dupa ce o bucata de metal dintr-un Computer Tomograf s-a desprins (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.