Concert emotionant la Spitalul Victor Babes din Timisoara (VIDEO)

Concert emotionant la Spitalul Victor Babes din Timisoara (VIDEO)

1

Momente pline de emotie la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara! Timp de o ora, din curtea unitatii sanitare, au rasunat acorduri de chitara si pian pentru medicii si pacientii de aici. Doi muzicieni timisoreni au venit sa cante pentru cei din linia intai iar celor care se afla pe patul de spital sa le aduca, prin muzica, putina alinare.

“Destul de emotionant, dupa cateva ore de COVID si iesi afara, mai vezi si copii bolnavi la geamuri, mai ai acasa copii si nepoti, nu poti, nici nu pot sa vorbesc mult“, asistenta Spitalul Victor Babes Timisoara.

“M-am gandit la cei din spital ca au nevoie de ajutor, pe mine m-a ajutat muzica mult si ma gandeam ca poate ii ajuta sa treaca peste.”, a spus Cristian Toma, muzician.

“Emotiile sunt mari, nu va putem spune, e mare lucru sa auzi dupa atatea luni de munca si iar munca si sa mai vad si copii la geamuri…  iti vine nu sa plangi, sa urli. Si ce vedem noi inauntru e trist.”, asistenta Spitalul Victor Babes Timisoara.

concert COVID Victor Babes

“E o emotie, nu stiu, muzica iti transmite ceva aparte. Si acum in momentele astea am emotiile alea pentru ca iti da o stare de bine si o stare de liniste si vezi ca prin muzica poti aduce zambete, poti aduce liniste, poti creea asa, o imagine ca de poveste. Fiecare isi imagineaza ce are in suflet sau ce si-ar dori. Daca inchizi ochii in momentul asta si asculti muzica poti fi intr-un camp cu flori sau intr-o poveste cu zan si asta aduce multa bucurie copiilor. De aceea mi-au dat lacrinile pentru ca si eu am copii acasa si inteleg sa stea intre patru pereti si sa fie groaznic. In monetul asta este greu pentru ca te gandesti la ei si te poti pune in situatia lor. Ce-ar fi sau ce-ar face ei sau ce si-ar dori. SI atunci muzica le aduce un monet de bucurie, un moment de veselie pentru ca vad pe chipul fetitei ca se bucura enorm si ne transmite multe pupicude cand lucrez este multumirea lor, sa ii vedem pe ei bine.”, asistenta Spitalul Victor Babes Timisoara.

concert COVID Victor Babes

“Ma bucur ca i-am facut mai veseli, sa simta ceva. Pe mine ma ajuta muzica si sa ma relaxez dar mai mult ma ajuta sa scap de ganduri, probleme.”, a spus Cristian Toma, muzician.

“O emotie sufleteasca, in acelasi timp pentru mine cat si pentru colegele mele si pentru toti pacientii pe care ii avem pe la geamuri. Multumim foarte mult celor care au venit sa ne incante.” asistenta Spitalul Victor Babes Timisoara.

concert COVID Victor Babes

“Am un senrtiment, cum sa spun? Ca si cum as fi in fata la Auschwitz, parca e durerea aia, dar sunt sigur ca trec peste.”, a spus Cristian Toma, muzician.

“Acasa nici nu stim in ce cosmar ne bagam, ce ne asteapta, ama avut foarte multi grav, mai sunt si acum dar nu ca si pana acum. Este groaznic. Lucrez de trei decenii, nu am simtit niciodata emotii ca si pana acum.”, asistenta Spitalul Victor Babes Timisoara.

Prin mainile lor au trecut pana acum sute de bolnavi infectati cu noul coronavirus. Pana acum au vindecat peste 400 de persoane, insa munca lor nu s-a terminat. Chiar daca e greu, au reusit performanta ca nici un cadru medical sa nu se infecteze si zilnic se intorc la munca pentru pacientii lor.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Concert emotionant la Spitalul Victor Babes din Timisoara (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.