Concertul-test cu cinci mii de oameni de la Barcelona, “un succes”. Nu exista semne de raspandire a coronavirusului intre participanti

1

Cercetatorii considera ca evenimentul de amploare de la Palau Sant Jordi, la care au participat cinci mii de persoane a fost un real success. Concertul-test a avut ca scop urmarirea eficientei testelor rapide in prevenirea focarelor de infectare la evenimente cu participare masiva.

Distantarea sociala nu a fost obligatorie

Toti spectatorii au fost testati inainte de concert, iar pe toata durata evenimentului au purtat masca de protective. Insa, participantii nu au fost obligati sa respecte masura de distantare sociala.

Initiatorii studiului spun ca au existat, totusi, sase cazuri de infectare, dupa 14 zile de la concert. Dar, rezultate pozitive la testul Covid sunt cauzate de contactul cu alte persoane infectate, nicidecum in urma participarii la eveniment.

”Nu exista semne care sa sugereze ca transmiterea a avut loc in timpul evenimentului, care a fost 
obiectivul acestui studiu”, a declarat Josep Maria Llibre, medic la Spitalul Germanii Trias i Pujol din
Barcelona.

 

Cercetatorii sustin ca rata de infectare a fost mai mica decat cea inregistrata in randul populatiei generale.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Concertul-test cu cinci mii de oameni de la Barcelona, “un succes”. Nu exista semne de raspandire a coronavirusului intre participanti • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.