Concurs pentru posturi de asistent universitar la UMF Cluj

Concurs pentru posturi de asistent universitar la UMF Cluj

0

UMF Cluj organizeaza a doua etapa a concursului pentru ocuparea unor posturi de asistent universitar pe perioada determinata – vezi calendarul examenului!

Este vorba despre opt posturi la Facultatea de Medicina a UMF Cluj, la Stiinte Morfologice – Anatomie patologica, Anatomie si embriologie, dar si Medicina Interna, Oncologie medicala si Radioterapie , precum si Hematologie, plus alte doua posturi la Facultatea de Medicina Dentara, la Propedeutica Dentara, Estetica, si la Facultatea de Farmacie – Biochimie si laborator clinic.

Probele de concurs, la UMF Cluj, in prima jumatate a lunii iunie

Dosarele de concurs se depun, pana in 22 mai, la secretariatul Prorectoratul Didactic, str. Victor Babes nr. 8, etajul V, numai dupa obtinerea avizului Juridic.
Desfasurarea probelor de concurs are loc in perioada 8 – 14 iunie, la sediul fiecarei discipline. Pentru contestatii e alocata perioada 15 – 19 iunie, in timp ce afisarea rezultate finale va avea loc in 19 iunie.

Cum se desfasoara concursul

La disciplinele la care proba scrisa a concursului de la UMF Cluj se desfasoara sub forma lucrarilor de tip redactional, primul candidat in ordine alfabetica extrage 10 bilete, care sunt imediat semnate pe verso de catre candidat si de catre presedintele comisiei de concurs. Pentru fiecare dintre cele 10 subiecte extrase (care nu sunt comunicate candidatilor) comisia formuleaza câte 3 subiecte mai scurte, astfel incât tratarea scrisa a acestora (unul pentru fiecare subiect mare extras initial, deci 10 subiecte scurte) sa fie realizabila in timpul alocat concursului. Acelasi candidat extrage câte un subiect din cele trei subiecte scurte formulate pentru fiecare subiect mare extras initial; si aceste 10 bilete trase la sorti sunt semnate pe verso de catre candidat si de presedintele comisiei de concurs. Ele sunt facute publice tuturor candidatilor prin scrierea pe tabla din sala de concurs a numarului de ordine al biletului si formularii subiectului tras la sorti a doua oara.

La disciplinele unde proba scrisa se desfasoara sub forma testelor cu intrebari cu raspunsuri multiple la alegere se folosesc teze tip grila. Subiectele sunt oferite candidatilor sub forma unor caiete de concurs continând 120 de intrebari formulate de comisia de concurs.

Proba orala consta din evaluarea cunoştintelor de specialitate, a abilitatilor didactice si are loc dupa solutionarea contestatiilor de la proba scrisa, anunta UMF Cluj.

Prelegerea publica se desfaşoara dupa proba orala. in cadrul acesteia, candidatul prezinta cele mai semnificative rezultate profesionale anterioare şi planul de dezvoltare al carierei universitare, pe durata a cel putin 45 minute. Aceasta proba contine in mod obligatoriu o sesiune de intrebari din partea comisiei şi a publicului. Prelegerea publica se apreciaza de catre comisie cu calificativul Admis/Respins.

Pentru a obtine nota minima de promovare a concursului, un candidat va trebui sa obtina cel putin media 8, fara ca vreo nota obtinuta la concurs sa fie mai mica de 7.

Alte informatii despre concursul pentru posturile de asistent universitar la UMF Cluj – constituirea dosarului, model de referate, regulament, tematici, pot fi consultate pe site-ul UMF Cluj.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.