Rezidentiat 2016 - noutati legate de concursul national

Noutati legate de concursul de Rezidentiat 2016

0

La sediul Ministerului Sanatatii a avut loc o intalnire intre reprezentantii Ministerului si ai Universitatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara pe tema organizarii concursului national de rezidentiat 2016.

In urma intalnirii au fost luate, de comun acord si in limita reglementarilor legale in vigoare, urmatoarele decizii:

  • sesiunea 2016 a concursului va avea loc pe data de 20 Noiembrie 2016;
  • metodologia de concurs va presupune subiecte unice la nivel national si clasificare unica pe loc si post la nivel national, pornind de la principiul unui concurs cu clasificare nationala, care sa raspunda nevoilor sistemului de sanatate de acoperire cu personal medical inalt calificat;
  • introducerea unor specilitati noi – cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, onco-hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica.

Lista locurilor si posturilor disponibile la concursul de Rezidentiat 2016

Conform calendarului agreat de participantii la intalnire, lista locurilor si posturilor disponibile va fi publicata pana cel tarziu la data de 14 Octombrie in saptamanalul Viata Medicala si pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro.

Inscrierea candidatilor va avea loc in perioada 14 Octombrie – 28 Octombrie (ora 14.00) la sediile Directiilor de Sanatate Publica judetene si a Municipiului Bucuresti.

Tematica si bibliografia

Ministerul Sanatatii pune la dispozitie tematica si bibliografia concursului de Rezidentiat din sesiunea 20 noiembrie 2016.

Medicina Dentara si Farmacie

Pentru Domeniul medicina dentara si Domeniul farmacie – tematica si bibliografia sunt identice cu cele din sesiunea 15.11.2015.

Medicina

Pentru Domeniul medicina – tematica si bibliografia sunt MODIFICATE fata de sesiunea 15.11.2015, astfel:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.