Ministerul Sanatatii va organiza duminica, concursul de Rezidentiat

Ministerul Sanatatii va organiza duminica, 19 noiembrie 2017, concursul de Rezidentiat 2017

1

Ministerul Sanatatii va organiza duminica, 19 noiembrie 2017, concursul de Rezidentiat pentru domeniile Medicina, Medicina dentara si Farmacie, sesiunea noiembrie 2017.

Concursul de Rezidentiat se va desfasura descentralizat

La fel ca in anii trecuti, concursul se va desfasura, decentralizat, in 6 centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Rezidentiat 2017 – locuri si posturi disponibile

In sesiunea din 2017, absolventii universitatilor de medicina, medicina dentara si farmacie vor putea concura pe un numar de 3565 locuri si posturi pentru medicina, 258 locuri pentru medicina dentara si 136 locuri si posturi pentru farmacie.

Anul acesta, numarul locurilor si posturilor de la domeniul medicina a fost suplimentat cu 95. Numarul locurilor si posturilor a fost stabilit in functie de cifra de scolarizare, capacitatea de pregatire a centrelor universitare si solicitarile unitatilor sanitare.

„Urez succes mai tinerilor mei colegi care sustin duminica unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. In acelasi timp, ii asigur ca depunem toate eforturile pentru a le crea conditiile necesare de a profesa in sistemul medical romanesc, iar un pas important il reprezinta modificarea salarizarii personalului medical. Incepand de anul viitor, medicii rezidenti vor beneficia de cresteri salariale semnificative, intre 151% si 287% in functie de specialitate si anul de pregatire. De asemenea, toti rezidentii vor incasa bursele de rezidentiat, pana la intrarea in vigoare a cresterilor salariale”, a declarat ministrul Sanatatii, prof. dr. Florian Bodog.

Concursul de Rezidentiat – teste grila

Concursul de duminica, 19 noiembrie 2017, se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore.

Ocuparea locurilor/ posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/ posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar de concurs.

Ministerul Sanatatii a publicat in revista de specialitate Viata Medicala si pe site-ul www.ms.ro, sectiunea Rezidentiat, toate amanutele privind tematica de concurs, bibliografia aferenta, numarul locurilor si posturilor, metodologia si conditiile de participare.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Ministerul Sanatatii va organiza duminica, 19 noiembrie 2017, concursul de Rezidentiat 2017 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.