Concursul de rezidentiat - vezi cum se face corectarea grilelor!

Concursul de rezidentiat – vezi cum se face corectarea grilelor!

0

Cine asista la corectarea grilelor de raspuns, cum se puncteaza? Reprezentantii UMF Craiova au stabilit, pe baza reglementarilor in vigoare, ce se face, pas cu pas, in acest moment critic legat de evenimentul de duminica, 23 noiembrie – concursul de rezidentiat!

Concursul de rezidentiat – corectarea grilelor se face in mod electronic, in sala de concurs, in prezenta autorului si a inca doi candidati – martori

Grilele de raspuns, bune de corectat, se predau de catre candidati, sub semnatura, sefului de sala. Grilele colectate vor fi depuse la catedra, numarate si asezate in ordinea crescatoare a numarului de ordine al candidatilor din sala respectiva (indiferent de tipul grilei A, B, C, D). In acest moment, candidatii la concursul de rezidentiat care doresc pot parasi sala pentru o pauza de 15 minute, timp in care grilele vor fi pazite de seful salii, supraveghetori si trei candidati, prin rotatie.

Dupa epuizarea celor 15 minute, candidatii reintra in sala si isi ocupa locurile de concurs. Dupa asezarea tuturor candidatilor, incepe corectura grilelor in fata candidatilor. Urmeaza desfacerea plicurilor sigilate in care au fost aduse grilele cu raspunsuri corecte, in prezenta a trei candidati care vor verifica integritatea acestora si vor semna in procesul verbal. Corectarea grilelor se face in mod electronic, in sala in care se desfasoara concursul de rezidentiat, in prezenta autorului si a inca doi candidati, cu calitate de martor, din sala respective, care vor semna pe grila.

Concursul de rezidentiat – notarea raspunsurilor

Grila candidatului va fi corectata in functie de o grila ideal rezolvata, completata de creatorul intrebarilor si care este adusa in sala in plic sigilat la terminarea concursului, inainte de inceperea corecturii. Aceasta este prima grila citita de scanner. Caietele de concurs au un numar de 200 intrebari pentru fiecare domeniu. Toate intrebarile de concurs sunt elaborate de comisiile de specialisti stabilite de presedintele Comisiei Locale de la concursul de rezidentiat.

Cele 200 de intrebari de la concursul de rezidentiat sunt de doua tipuri, astfel:
a) 25% din total sunt intrebari tip complement simplu, cu un singur raspuns corect, posibil din 5; se noteaza fiecare intrebare cu raspuns corect cu 4 puncte; daca la aceste intrebari candidatii marcheaza mai mult sau mai putin de un raspuns corect, intrebarea se anuleaza (punctaj 0);
b) 75% din total sunt intrebari tip complement multiplu cu 2 – 4 raspunsuri corecte, fiecare intrebare cu raspunsuri corecte este notata cu 5 puncte; daca la aceste intrebari candidatul marcheaza mai putin de 2 sau mai mult de 4 raspunsuri, intrebarea se anuleaza (punctaj 0).

In caietul de concurs se precizeaza intrebarile de tip complement simplu si intrebarile de tip complement multiplu.
Exemplu de punctare: A B C D E = intrebare cu doua raspunsuri corecte A si C
– In cazul in care marcheaza corect A si C, primeste 5 puncte, astfel:
A B C D E
x     x
1 1 1 1 1 = 5 puncte;
– In cazul in care marcheaza A si B, primeste 3 puncte, astfel:
A B C D E
x x
1 0 0 1 1 = 3 puncte.

Rezultatul obtinut va fi trecut cu carioca de culoare rosie in pagina a doua a grilei

Candidatul a carui grila este corectata este chemat la catedra si asista la marcarea pe grila sa a numarului de puncte obtinut. Rezultatul obtinut va fi scris cu carioca de culoare rosie de catre seful de sala in rubrica desemnata in pagina a doua a grilei, iar grila va fi semnata de autor, cei doi candidati martori si de seful de sala. In salile cu doua calculatoare, la concursul de rezidentiat, la un aparat in locul sefului de sala va semna primul supraveghetor de pe lista. Dupa ce semneaza, candidatul poate parasi sala. In cazul candidatilor care absenteaza sau se retrag din concurs, la numarul de ordine respectiv se va scana o grila goala (necompletata), care va da punctajul zero.

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte, depuse in termen de 24 ore

Dupa anuntarea punctajului tuturor candidatilor din sala respectiva, seful de sala, in prezenta a trei candidati, ambaleaza si sigileaza plicul cu grilele corectate si unitatea de memory stick, care a fost codificata informatic. Coletele vor fi puse in saci si sigilate in prezenta celor trei candidati. Sacii vor fi transportati la sediul comisiei locale. Camera unde se vor depozita sacii vor fi sigilate de presedintele comisiei locale.

Eventualele contestatii privind raspunsurile corecte la concursul de rezidentiat vor fi depuse de candidati, in nume personal, in termen de 24 ore din momentul transmiterii grilelor cu raspunsuri corecte in salile de concurs. Contestatiile se adreseaza Comisiei Locale si se depun la sediul din Craiova, str. Petru Rares nr. 2 sau se transmit prin fax la numarul 0251-593.077. Comisia Locala va analiza si comunica raspunsurile corecte ramase definitive in termen de 48 ore de la expirarea termenului de depunere a contestatiilor. Comunicarea grilei corecte ramasa definitiva se va face prin publicarea pe internet pe site-ul: www.rezidentiat.ms.ro si www.umfcv.ro si afisarea la sediul din Craiova, str. Petru Rares nr. 2 si constituie raspuns la contestatiile primite.

Grila corecta ramasa definitiva este aplicata tuturor candidatilor de la domeniul respectiv, indiferent daca au contestat sau nu grila cu raspunsuri anuntata in salile unde are loc concursul de rezidentiat. In urma analizarii contestatiilor si stabilirii grilei corecte ramasa definitiva, punctajele comunicate in sali pot suferi modificari.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.