Rezidentiat aduna peste 6800 de candidati pentru 4000 de locuri

Concursul de Rezidentiat aduna peste 6800 de candidati pentru 4000 de locuri in cele 6 centre universitare. Unde este concurenta cea mai mare?

2

Astazi, 19 noiembrie 2017, peste 6800 de candidati sustin examenul de intrare in Rezidentiat pentru domeniile Medicina, Medicina Dentara si Farmacie. In toate cele 6 centre universitare au fost scoase la concurs aproape 4000 de locuri si posturi.

Cea mai mare concurenta – 4,9 candidati pe loc este la Medicina Dentara

La fel ca in anii trecuti, concursul se va desfasura in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

6.818 candidati, absolventi ai facultatilor de Medicina, Medicina dentara si Farmacie concureaza pe un numar de 3.565 locuri si posturi pentru medicina, 258 locuri pentru Medicina dentara si 136 locuri si posturi pentru Farmacie.

Cei mai multi absolventi candideaza pentru posturile de rezidenti in Medicina – 5.054, alti 1.277 in domeniul medicinei dentare si 487 in domeniul farmaceutic.

Rezidentiat 2017 – concurenta pe loc/post

Concurenta este de 1,4 candidati pe loc pentru Medicina, 4,9 candidati pe loc pentru Medicina dentara si 3,6 candidati pe loc pentru farmacie. Ministerul Sanatatii spune ca in acest an numarul locurilor si posturilor de la domeniul medicina a fost suplimentat cu 95, fiind stabilit in functie de cifra de scolarizare, de capacitatea de pregatire a centrelor universitare si de solicitarile unitatilor sanitare.

Concursul de duminica se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de patru ore. Ocuparea locurilor/posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar de concurs.

„In sesiunea din 2017, absolventii universitatilor de medicina, medicina dentara si farmacie vor putea concura pe un numar de 3.565 locuri si posturi pentru medicina, 258 locuri pentru medicina dentara si 136 locuri si posturipentru farmacie”, potrivit Ministerului Sanatatii (MS).

„Urez succes mai tinerilor mei colegi care sustint duminica unul dintre cele mai importante exemene din cariera lor. In acelasi timp, ii asigur ca depunem toate eforturile pentru a le crea conditiile necesare de a profesa in sistemul medical romanesc, iar un pas important il reprezinta modificarea salarizarii personalului medical. Incepand de anul viitor, medicii rezidenti vor beneficia de cresteri salariale semnificative, intre 151% si 287% in functie de specialitate si anul de pregatire. De asemenea, toti rezidentii vor incasa bursele de rezidentiat, pana la intrarea in vigoare a cresterilor salariale”, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

 

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Concursul de Rezidentiat aduna peste 6800 de candidati pentru 4000 de locuri in cele 6 centre universitare. Unde este concurenta cea mai mare? • VoxMedical | Viata si sanatate

  2. Pingback: Rezidentiat 2017 – rezolvarea contestatiilor dupa examen • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.