Conditii decente pentru pacientii de la Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean Timisoara

Conditii decente pentru pacientii de la Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean Timisoara (VIDEO)

0

Modernizarea Clinicii de Chirurgie Vasculara de la Spitalul Clinic de Urgenta Timisoara, continua. Pacientii beneficiaza de inca un salon renovat si dotat special pentru ei.

“In primul rand este baia, care are toate dotarile necesare pentru un pacient aflat pe sectia asta dusuri, tot ce este posibil, este dotat ne ajuta, pentru ca, noi fiind cu handicap, sunt bari, sunt gandite in asa fel ca sa usureze situatia pacientului.”, a spus Gheorghe Bacter, pacient.

 “Asta-i lumina, asta-i alarma. Daca trag de asta, vine… da, suna alarma, da…”, a spus Teodor Herlo, pacient.

saloane renovate

“Imediat dupa anul nou am inceput renovarea acestui salon si acum este aproape complet gata. Avantajele sunt enorme. O data, este un numar mai mic de paturi. E vorba de trei. Intr-un salon erau 6 paturi… acum vor fi trei. Momentan sunt patru, pentru ca am inghesuit unul, pentru ca mai avem de renovat inca unul.

Fiecare pat este dotat cu alarma pentru asistenta, deci pacientul poate, din pat, sa solicite prezenta asistentei, daca are nevoie. Fiecare pat este dotat cu lumina, cu oxygen si, de asemenea, salonul are baie, care este complet dotata pentru persoane cu dizabilitati si cu tot ce trebuie. Cu alarma, cu dus, cu scaun pe care pacientul poate sa faca dus.”, a spus Mihai Ionac, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara.

saloane renovate

Renovarea salonului a fost posibila si datorita implicarii in proiect a reprezentantilor unei companii private.

“O companie foarte importanta din oras, compania Draxelmeier, cu un istoric, in Romania, de peste 15 ani, s-a raliat acestui efort comunitar de renovare si modernizare a acestei sectii de chirurgie vasculara. Un alt lucru nou a fost promptitudinea extraordinara cu care ne-au raspuns. Practic, din momentul in care am luat contact cu directorul companiei si pana in momentul in care am avut banii in cont a durat mai putin de o saptamana. E vorba de o suma pe care ei o considera modica… pentru noi a fost foarte importanta… 10 mii de euro.”, a spus Mihai Ionac, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara.

“Intentionam sa venim cu o suma asemanatoare si in 2015 si probabil ca vom continua. Pe masura ce lucrurile ajung la normal, probabil ca nu va mai fi nevoie, dar la inceput e clar ca e nevoie de un efort comun, din partea noastra si a celolrlalti, sa miscam lucrurile.”, a spus Dan Popovici, director Draxelmeier Timisoara – sponsor.

Proiectul de modernizare a Clinicii de Chirurgie Vasculara a Spitalului Clinic de Urgenta, nu se opreste aici. Anul acesta urmeaza sa se finalizeze renovarea spariilor anexe si a holului. Urmeaza apoi dotarea clinicii cu aparatura moderna, inclusiv a salii de intervintii chirurgicale.

An de an, tot mai multi pacienti se adreseaza  Clinicii de Chirurgie Vasculara, astfel incat, in prezent, personalul clinicii asigura ingrijirea a peste 5000 pacienti. Personalul clinicii  efectueaza mai mult de 2000 operatii pe an, programate sau in urgenta,  interventii chirurgicale care  previn accidentele vasculare cerebrale sau amputatiile de membre.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.