Conducere militara la sectia ATI a Spitalului Judetean Resita

Conducere militara la sectia ATI a Spitalului Judetean Resita

1

Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Resita este condusa, de acum, de o doctorita si o asistenta medicala, ambele detasate de la Spitalul Militar din Brasov. Asta, dupa ce fostul sef al sectiei, Adrian Magureanu a demisionat si niciun medic nu si-a dorit sa coordoneze cea mai importanta sectie din cadrul unitatii medicale. Acum, medicul Simina Dumitrache si asistenta sefa Raluca Floricel de la Spitalul Militar Brasov vor conduce de sectia de ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Resita, in lupta cu SARS CoV-2.

Managerul unitatii sanitare, Alina Stancovici, a cerut ajutorul Ministerului Apararii Nationale

”Am cerut conducere militara pentru sectia ATI nu pentru a decapita pe cineva, ci pentru ca este o sectie din linia intai. Este o sectie care are componenta Covid cat si componenta non-Covid. Este unul din pilonii importanti ai unitatii sanitare, fara de care spitalul, sau sectiile celelalte ale spitalului nu pot functiona in parametri normali. Cred ca o conducere militara impune o organizare medicala riguroasa”.

Fostul sef al sectiei a dat dovada de neseriozitate

”Sectia a avut un medic sef de sectie, care in repetate randuri a demisionat, de fiecare data revenind asupra demisiei, ultima data acest lucru nefiind acceptat de catre conducerea spitalului, in consecita am facut o solicitare celor de pe ATI pentru a-si asuma rolul de sef de sectie interimar si de asistent-sef. Nimeni nu si-a dorit”.

In ultima luna, sectia de ATI a fost coordonata de directorul medical al spitalului, medicul Emil Bunda.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Conducere militara la sectia ATI a Spitalului Judetean Resita • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.