Conferinta de presa organizata de catre Colegiul Psihologilor din Romania

0

1029_articolÎn ultima perioadă a avut loc o creştere alarmantă pe teritoriul României a incidentelor violente ce au avut ca personaje persoane care au obţinut permisul de port-armă (vezi incidentul coaforul şi altele), s-a născut în mod justificat întrebarea: ” Cine autorizează psihologic aceşti oameni pentru a deţine permis de port-armă?”.

La această întrebare vă răspunde preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof. Dr. Mihai Anitei, într-o conferinţă de presă, organizată luni, 26 martie 2012, ora 11,00, la sediul situat în str. Stoian Militaru nr. 71, sector 4, Bucureşti.

Iată şi câteva alte teme care vor fi abordate cu prilejul acestei conferinţe de presă:

Mii de avize psihologice sunt emise în fiecare lună fără nicio acoperire legală sau metodologica, în timp ce majoritatea psihologilor atestaţi nu realizează aproape nicio examinare. Beneficiarii nu pot distinge între un aviz psihologic emis legal şi un aviz psihologic produs de către o persoană fără competente profesionale.

Statul roman nu deţine nicio evidentă a examinărilor şi intervenţiilor psihologice. Psihologii atestaţi îşi dispută contractarea serviciilor cu furnizori de servicii care funcţionează în mod ilegal. În aceste condiţii, a intrat în vigoare Dispoziţia preşedintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 1/2012 privind evidenta profesională a psihologilor cu drept de liberă practică, care prevede că începând cu data de 1 aprilie 2012 actele profesionale ale psihologilor se timbrează.

Efectele acestei măsuri sunt menite să elimine practică ilegală din serviciile psihologice, prin imposibilitatea ca firmele neautorizate să intre în posesia timbrelor profesionale şi implicit să presteze servicii psihologice. Evidenţa profesională va diminua prezenta pe piaţa serviciilor psihologice a unui număr atât de mare de avize psihologice, emise în condiţii de ilegalitate. Costul timbrului profesional acoperă cheltuielile de producţie, transport, distribuţie şi evidenta statistică realizate de către compania naţională contractata.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.