Conferinta “Diaspora 2016”. Specialisti din domeniul medical prezenti la Timisoara

0

In perioada 25-28 Aprilie 2016, are loc la Timisoara Conferinta “Diaspora 2016”, manifestare in cadrul careia se deruleaza o serie de workshopuri in zilele de 26-27 aprilie. Unul dintre acestea are titlul “Perspective in medicina personalizata – de la concept la practica clinica” si este organizat in cadrul centrului OncoGen.

Diaspora si Prietenii sai 2016

Gazda evenimentului este Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara.

Diaspora si Prietenii sai 2016

Coordonatori in cadrul acestul workshop sunt:

  • Prof.univ.dr. Virgil Paunescu – Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara
  • Prof. univ.dr. Tudor Ionel Oprea – UNM School of Medicine, Albuquerque NM USA
  • Prof. univ.dr. Carmen Panaitescu – Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara

Diaspora si Prietenii sai 2016

Trecerea in noua era a cercetarii biomedicale a permis implementarea rezultatelor obtinute in domenii avansate ca genomica, proteomica, studiile imunologice complexe astfel incat sa faciliteze descifrarea mecanismelor complexe ale unor boli si sa deschida noi directii clinice si terapeutice.

Diaspora si Prietenii sai 2016

Asistam in ultimii ani la o schimbare de paradigma in medicina reprezentata de trecerea de la medicina traditionala bazata pe principiul „one size fits for all” la medicina personalizata sau medicina de precizie, o abordare inovatoare a preventiei, diagnosticului si tratamentului bolilor, care ia in considerare diferentele existente intre indivizi atat din punct de vedere genetic cat si al factorilor epigenetici, a caror influenta este tot mai pregnanta.

Diaspora si Prietenii sai 2016

Workshopul isi propune sa reprezinte un spatiu al schimbului de idei intre profesionisti recunoscuti din tara si din Diaspora si tinerii cercetatori, si sa pregateasca terenul pentru colaborari viitoare, avand ca obiectiv final dezvoltarea unor strategii de terapie personalizata, cu aplicabilitate in boala canceroasa, medicina regenerativa dar si in alte tipuri de afectiuni, precum si dezvoltarea unor proiecte comune in vederea atragerii unor finantari europene si internationale.

OncoGen

Manifestarea este gazduita de OncoGen, centru de cercetare timisorean care isi propune sa reprezinte o placa turnanta pentru integrarea specialistilor romani in aria europeana de cercetare.

Mai multe detalii despre Conferinta, se gasesc pe site-ul:
http://www.diaspora-stiintifica.ro/

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply