Interventia Timpurie la Copilul cu Surdocecitate

Conferinta Internationala privind Interventia Timpurie la Copilul cu Surdocecitate sau Deficiente Senzoriale Multiple

0

Sense International Romania organizeaza in perioada 18 – 20 martie, in Bucuresti, Conferinta Internationala privind Interventia Timpurie la Copilul cu Surdocecitate sau Deficiente Senzoriale Multiple.

In cadrul evenimentului vor fi abordate o serie de teme cu privire la dezvoltarea copilului cu deficiente senzoriale multiple, precum:

  • Diagnosticarea problemelor de vedere la nou-nascut;
  • Sindromul C.H.A.R.G.E. – cauze, identificare si impact asupra copiilor mici;
  • Depistarea deficientei senzoriale auditive la nou-nascut;
  • Rolul interventiei timpurii la nou-nascut;
  • Implicatiile deficientei senzoriale multiple.

De asemenea, vor fi prezentate rezultatele Raportului de cercetare privind interventia timpurie la copilul cu surdocecitate in Romania 2007 – 2014, ca model de buna practica.

Invitatul special la conferinta este Excelenta Sa Jean Hubert Lebet – Ambasadorul Confederatiei Elvetiene la Bucuresti.

Doamna Liana Mitran – Inspector General pentru Invatamant Special si Special Integrat din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, doamna doctor Ileana Vatavu, Coordonator al Programului Ministerului Sanatatii privind Prevenirea Cecitatii la Nou-nascutii Prematuri Diagnosticati cu Retinopatie de Prematuritate, doamna Mihaela Ungureanu, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Persoane cu Dizabilitati si doamna Izabella Gabriela Popa, Consilier Superior in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie vor adresa cuvinte de bun-venit participantior la deschiderea oficiala a conferintei.

La eveniment vor participa specialisti in educatie, sanatate si servicii sociale din Romania si din strainatate, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, partenerii Sense International Romania in implementarea proiectului, parinti ai copiilor cu surdocecitate, precum si alte ONG-uri active in domeniul dizabilitatii.

Prezentarile pe diverse teme in legatura cu surdocecitate si mecanismele de interventie timpurie vor fi sustinute de catre experti din Marea Britanie si din Romania precum: Dr. Andrew Baikie – medic oftalmolog, consultant pentru Serviciul Guvernamental pentru Sanatate din Fife, Scotia si Lector Superior in cadrul Scolii de Medicina a Universitatii St. Andrews, Dr. Sebastian Cozma – Coordonatorul Programului de Screening Auditiv Neonatal – Spitalul Clinic Recuperare Iasi si Presedinte al Societatii Romane de Audiologie si Patologie a Comunicarii, Dr. Jeremy Kirk – Endocrinolog Consultant si Profesor Asociat la Spitalul pentru Copii din Birmingham, Marea Britanie si Dr. Heather Murdoch – profesor, lector, scriitor si cercetator in domeniul surdocecitatii si Lector de Onoare la Universitatea Birmingham.

”Pentru Sense International Romania, proiectul de interventie timpurie este un proiect de suflet, pentru ca se adreseaza nou-nascutilor si copiilor mici care au atat deficiente de vedere cat si de auz, precum si alte probleme de sanatate. Cel mai mult ne bucura faptul ca la eveniment si-au anuntat prezenta multi parinti ai copiilor din programul de interventie timpurie, cei care inteleg cel mai bine importanta acestei interventii. Va propunem o conferinta cu prezentari extrem de interesante, din partea unor oameni extraordinari – adevarati specialisti in domeniile lor: surdocecitate, interventie timpurie, audiologie, oftalmologie, endocrinologie si neonatologie.” a declarat doamna Cristiana Salomie, Director Sense International Romania.

Evenimentul este parte a proiectului Interventia timpurie la nou-nascutii cu deficiente senzoriale multiple din Romania – o abordare unica si inovativa initiata de societatea civila, proiect co-finantat de Elvetia prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Despre surdocecitate:

Surdocecitatea este o combinatie de deficiente de vaz si de auz. Ea reprezinta o deficienta grava, multisenzoriala, de cele mai multe ori asociata si cu alte tipuri de deficiente. Aceasta dizabilitate genereaza dificultati majore in sfera comunicarii, a accesului la informatie, in orientare si mobilitate.

Despre Sense International Romania – www.surdocecitate.ro

Sense International Romania este o organizatie non-guvernamentala infiintata in 2001 cu scopul de a imbunatati calitatea vietii persoanelor cu surdocecitate si deficiente senzoriale multiple din Romania. Este unica organizatie din Romania care dezvolta programe in beneficiul persoanelor cu surdocecitate.

Pentru mai multe detalii despre activitatea Sense International Romania, va rugam sa o contactati pe Etelka Czondi, Coordonator programe si comunicare: e-mail: eczondi@senseint.org.ro; tel: 0741 074 044.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.