Conferinta Nationala a Pacientilor

0

919_articolCu ocazia Zilei Europene a Pacienţilor, din 13 Martie 2012, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor si Sănătatea Media Group organizează evnimentul „Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?”  la Casa Universitarilor din Bucureşti.

Prin această dezbatere se doreşte să se adopte o nouă legislaţie privind drepturile pacinţilor din România şi să  susţină asociaţiile de pacienţi pentru a se putea reprezenta in faţa autorităţilor statului.

Temele dezbaterii vor fi:  “Drepturile şi obligaţiile pacientului în context naţional şi european”,  “Problemele pacientului român”,  “Rolul şi importanţa asociaţiilor de pacienţi”,  “Dezbatere privind Legea Drepturilor Pacienţilor”,  “Dezvoltarea programelor naţionale de prevenire şi control a bolilor cronice”,  “Siguranţa pacientului”.

Evenimentul preconizează  “Conferinţa Naţională a Pacienţilor”, care va avea loc în perioada 14-16 iunie 2012, la Bucureşti.

La “Conferinţa Naţională a Pacienţilor” vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor statului (din cadrul Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate – C.N.A.S., Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti – C.A.S.A.O.P.S.N.A.J., Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, membrii Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaţilor şi Senatul României, precum şi reprezentanţi din cadrul Colegiului Medicilor din Bucureşti şi Colegiului Farmaciştilor din România), reprezentanţi ai Universităţilor de Medicină şi Farmacie din ţara noastră, medici, manageri de spitale, reprezentanţi ai farmaciştilor şi ai companiilor farmaceutice, pacienţi, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi ai societăţii civile.

La aceste două evenimente sunt aşteptaţi pacienţi care nu sunt afiliaţi la o asociaţie de pacienţi, dar doresc sa se poată exprima privind drepturile lor.

Evenimentele sunt organizate de Sănătatea Media Group şi se doreşte sa se tragă un semnal de alarmă asupra condiţiei pacienţilor din România şi să se găsească soluţii pentru a putea fi imbunătăţită starea de sănătate a acestora.
Sursa: Televiziunea Medicala

 

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.