Conferinta Nationala de Ortopedie si Traumatologie 2016 (VIDEO)

Conferinta Nationala de Ortopedie si Traumatologie 2016 (VIDEO)

0

In perioada 28-30 septembrie, la Baile Felix s-a desfasurat Conferinta Nationala de Ortopedie si Traumatologie. Timp de 3 zile, participantii au asistat la prezentari interesante despre tehnicile, terapiile si materialele noi, din domeniul ortopediei.

„Noutatile sunt in primul rand legate de dispozitivele noi pe care de la an la an le introducem in disciplina noastra precum si numarul mare de participanti, in special tineri, ceea ce ne bucura si ne onoreaza, pentru ca lasam specialitatea pe maini bune.”

„Avem peste 600 de participanti inscrisi, aceasta prezinta o premiera pentru o conferinta nationala din toata tara, desi suntem, la un capat al tarii, ne bucura si ne onoreaza aceasta prezenta, deci le multumim pe aceasta cale tuturor participantilor de interesul manifestat.”, a spus Conf. dr. Calin Hozan- medic primar ortopedie-traumatologie; Presedintele Comitetului de Organizare al Conferintei SOROT.

Conferinta Nationala de Ortopedie si Traumatologie de la Baile Felix a fost o reusita, mai ales datorita cunostintelor impartasite de participanti, atat in beneficiul lor, dar mai ales al pacientilor.

„Este ok, e bine organizat, locatia este foarte buna. Din punct de vedere stiintific lucrari multe, profunde cu lectori bine pregatiti si una peste alta este un congres de la care pot invata foarte mult tinerii.”, a spus Dr. Baciu Bogdan Spitalul Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, Clinica de Ortopedie.

„E mult mai usor sa luam ideile celorlalti si sa nu cautam in literatura pentru ca luam niste linii directoare dupa care putem sa ne ducem studiul sa zicem acasa personal.

„Pana acum, avand in vedere ca a inceput de cateva ore doar, foarte bine, sunt incantat, gala de deschidere extraordinara, ma indreptam spre partea de prezentari acum cand m-ati invitat sa vorbesc, urmeaza sa vad pana la capat daca se desfasoara cu acelasi entuziasm.”

„E foarte important sa avem niste linii directoare, sa stijm unde este nivelul ortopediei la nivel mondial si national si sa stim cam care este raportul nostru cu nivelul ortopediei.”, a spus Dan Cristian- medic rezident Cluj Napoca.

„Este o manifestare bine venita, cu un nivel ridicat, cel putin pana in prezent, al lucrarilor, cu foarte multa tehnica medicala noua, care ne este de folos in activitatea nostra curenta, mai ales pentru tinerii specialisti cum sunt eu, de exemplu.

„Sunt foarte utile pentru ca domnii profesori care vin si speakerii care sunt invitati prezinta nu lucruri scrise in carti ci lucruri utile care te intalnesti zi de zi siu lucruri din experienta lor personala si nu lucruri din carti. Din carti toata lumea care a facut medicina stie sa citeasca si citim si citim degeaba sau doar ne informam, dar contactul cu pacientul schimba total optica. fiindca nu exista o bola ci exista un pacient care are o patologie ce trebuie tratata cat mai bine, iar aceste conferinte ne ajuta in primul rand nu ce face fiecare ci sa invatam unii de la altii si chiar de la cei de afara care au o experineta mult mai bogata decat noi.”, a spus Calin Daniel, medic specialist ortopedie-traumatologie, Slatina.

Principalele teme ale Conferintei Nationale de Ortopedie si Traumatologie au fost legate de fracturile de sold la varstnici-artroplastia de sold si fracurile peri si intraarticulare.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.