Conferinta nationala dedicata cancerului la copii si tineri

0

Asociatia ”Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa” (P.A.V.E.L.) – asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer – organizeaza cea de-a patra Conferinta Nationala dedicata problematicii cancerului la copii si tineri: “Interventia pe termen lung – conditie esentiala pentru integrarea optima a copilului cu cancer!”.

Aproximativ 5.000 copii sufera de cancer in Romania

Conform statisticilor Ministerului Sanatatii, aproximativ 5.000 copii sufera de cancer in Romania si anual sunt diagnosticate 500 cazuri noi.

Cancerul este a doua cauza de deces in Romania

Cancerul este a doua cauza de deces in tara noastra, pentru intervalul de varsta 4-15 ani. Autoritatile abordeaza insuficient problematica si nevoile copiilor bolnavi de cancer iar situatia in care se afla ei in Romania este una de risc.

Pe langa incapacitatea sistemului sanitar de a oferi sanse egale la tratament (lipsa de specialisti, lipsa de medicamente, aparatura medicala, etc.), atragem atentia asupra numarului scazut al serviciilor psiho-sociale adresate acestei categorii a populatiei, atat in perioada tratamentului cat si posttratament.

Afectiunea oncologica afecteaza foarte multe aspecte ale vietii unui pacient, de aceea copilul bolnav de cancer
si familia sa au nevoie de indrumare, sprijin psihologic, social, educational, material, momente de relaxare si respiro in timpul spitalizarii, recuperare medicala in timpul tratamentului si posttratament si consiliere ocationala pentru o mai buna reintegrare socio-profesionala dupa finalizarea tratamentului.

Conferinta isi propune sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii copiilor bolnavi de cancer din tara noastra.

Se doreste sa se convinga autoritatile din Romania ca prezenta echipelor multidisciplinare in principalele centre oncologic este vitala, reteaua de sprijin si serviciile existente in comunitatile de unde provin pacientii este nevoie sa fie consolidate si metoda managementului de caz in lucrul cu copiii bolnavi de cancer se poate dovedi utila si in tara noastra.

Toate acestea permit o abordare mai completa a multiplelor nevoi ale pecientilor oncologici, o mai buna monitorizare si adaptare a serviciilor in functie de evolutia bolii si efectele sale pe termen lung.

Parteneri in organizarea conferintei sunt:

  • Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania (CNASR)
  • Revista Politici de Sanatate.

Sponsori:

  • Farmexpert, Partenerul Principal al Conferintei Nationale
  • Angelini, Partener de bronz
  • Actavis, Partener de bronz

Informatii suplimentare privind conferinta puteti afla accesand paginile noastre de facebook, prin e-mail, la adresa office@asociatiapavel.ro sau iuliana.ghidu@asociatiapavel.ro precum si telefonic, la numarul 0737 30 99 62, persoana de contact Iuliana Ghidu, Director executiv.

Conferinta este o parte componenta a Proiectului Copiii Nostri Aleg Sanatatea – proiect derulat de Asociatia P.A.V.E.L. in perioada 15 iulie 2013 – 15 iulie 2016, prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman. Programul de Cooperare Elvetiano-Roman isi propune sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale dintre Romania si alte tari din UE mai avansate (tari din UE extinsa) si in interiorul Romaniei, precum si la reducerea disparitatilor economice si sociale dintre centrele urbane dinamice si regiunile periferice structurale mai slabe.

Share.

Leave A Reply