Conferinte: cancer pulmonar si boli pulmonare rare

Conferinte: cancer pulmonar si boli pulmonare rare

1

Statiunea Baile Felix gazduieste a doua Conferinta Nationala de Cancer Pulmonar si Prima Conferinta de Boli Pulmonare Rare. Manifestarea, organizata sub egida Societatii Romane de Pneumologie, Facultatii de Medicina si Farmacie – Universitatea Oradea si Academiei Romane de Stiinte Medicale, va avea loc in perioada 2-4 aprilie 2015.

In cadrul acestor conferinte despre cancer pulmonar si boli pulmonare rare vor fi acoperite subiecte de la profilaxie la management

”Grupul de lucru pentru DAAT (Deficitul de Alfa1 Antitripsina) si Sectiunea de Cancer Pulmonar a Societatii Romane de Pneumologie şi-au unit fortele in vederea organizarii acestor conferinte pentru a acoperi o gama larga de subiecte in acest domeniu, de la profilaxie la management. Suntem de parere ca managementul cancerului pulmonar şi deficitului de Alfa1 Antitripsina sunt intr-o etapa noua, a evolutiei rapide si semnificative, nu doar in Occident, dar si in Romania”, spun organizatorii.

Manifestarea este adresata medicilor din specialitatile pneumologie, medicina interna, oncologie, chirurgie toracica, anatomie patologica, imagistica, anestezie si terapie intensiva.

”Datorita noilor descoperiri, putem folosi cu usurinta mai multe instrumente de inalta tehnologie de diagnosticare, noi medicamente, terapie mai putin invaziva care nu erau disponibile pana nu demult. Prin urmare, este esential pentru medicii specialişti de a comunica deschis şi a face schimb de cunoştinte cu liderii de opinie din strainatate, cercetatori, colegi oncologi si chirurgi, prin intermediul prezentarilor si discutiilor interactive din cadrul conferintelor”, se arata in mesajul de intampinare al oaspetilor la a doua Conferinta Nationala de Cancer Pulmonar si Prima Conferinta de Boli Pulmonare Rare.

Mai multe informatii despre taxele de inscriere si programul la aceste conferinte – AICI.

Aceste conferinte sunt creditate de Colegiul Medicilor din Romania cu ore de Educatie Medicala Continua.

Cancerul pulmonar reprezinta una din principalele cauze de mortalitate datorata neoplaziilor, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor. Prevalenta lui este depasita doar de cancerul de prostata si de cancerul mamar, insa mortalitatea prin cancerul pulmonar nu este inca surclasata de nici o alta malignitate, arata Liga Romana de Cancer.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Tot ce trebuie sa stii despre CA 125 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.