Conferinte despre cancerul pulmonar si bolile pulmonare rare

Conferinte despre cancerul pulmonar si bolile pulmonare rare

1

Vor dezbate teme actuale cu privire la cancerul pulmonar si bolile pulmonare rare, vor cauta solutii si directii prioritare pentru imbunatatirea tratamentului acordat tuturor pacientilor din tara. Si totul se intampla in zilele urmatoare!

Baile Felix gazduieste in perioada 2-4 aprilie a doua Conferinta Nationala de Cancer Pulmonar si Prima Conferinta Nationala de Boli Pulmonare Rare. Peste 70 de lectori romani si cinci personalitati medicale din aceste domenii, din strainatate, vor sustine 15 simpozioane majore despre cancerul pulmonar si bolile pulmonare rare, vor prezenta cele mai importante noutati in domeniu. Conferintele prezinta interes pentru medici din specialitatile pneumologie, medicina interna, oncologie, chirurgie toracica, anatomie patologica, imagistica, anestezie si terapie intensiva!

A doua Conferinta Nationala de Cancer Pulmonar si Prima Conferinta Nationala de Boli Pulmonare Rare sunt organizate la initiativa Sectiunii de Cancer Pulmonar a Societatii Romane de Pneumologie, a Societatii Romane de Chirurgie Toracica 1994 si a Grupului de Lucru pentru Deficitul de Alfa-1 Antitripsina al Societatii Romane de Pneumologie. La conferintele despre cancerul pulmonar si bolile pulmonare rare vor participa specialisti de renume in domeniu si reprezentanti de elita ai sistemului medical romanesc.

Cu aceasta ocazie, Grupul de lucru pentru DAAT (Deficitul de Alfa-1 Antitripsina) si Sectiunea de Cancer Pulmonar a Societatii Romane de Pneumologie si-au unit fortele pentru a acoperi o gama larga de subiecte in acest domeniu, de la profilaxie la management.

„Suntem de parere ca managementul cancerului pulmonar si deficitului de Alfa-1 Antitripsina sunt intr-o etapa noua, a evolutiei rapide si semnificative, nu doar in Occident, dar si in Romania. Datorita noilor descoperiri, putem folosi cu usurinta mai multe instrumente de inalta tehnologie de diagnosticare, noi medicamente, terapie mai putin invaziva care nu erau disponibile pana nu demult. Prin urmare, este esential pentru medicii specialisti de a comunica deschis si a face schimb de cunostinte cu liderii de opinie din strainatate, cercetatori, colegi oncologi si chirurgi, prin intermediul prezentarilor si discutiilor interactive din cadrul conferintelor”, au declarat organizatorii acestor conferinte – dr. Dorin Vancea, presedintele Sectiunii de Cancer Pulmonar a Societatii Romane de Pneumologie, dr. Lavinia Davidescu, coordonatorul Grupului de lucru pentru Deficitul de Alfa-1 Antitripsina al Societatii Romane de Pneumologie, prof. as. dr. Ruxandra Ulmeanu, directorul Scolii Societatii Romane de Pneumologie, sef al Disciplinei de Pneumoftiziologie din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie Oradea, prof. dr. Florin Bodog, decanul Facultatii de Medicina si Farmacie Oradea si prof. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Programul conferintelor despre cancerul pulmonar si bolile pulmonare rare poate fi consultat AICI.

Cancerul pulmonar reprezinta una din principalele cauze de mortalitate datorata neoplaziilor, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor. Prevalenta lui este depasita doar de cancerul de prostata si de cancerul mamar, insa mortalitatea prin cancerul pulmonar nu este inca surclasata de nici o alta malignitate. Datorita descoperirii tardiva, deseori in stadii depasite din punct de vedere terapeutic, doar 14% din pacientii diagnosticati ajung sa supravietuiasca o perioada de timp mai indelungata (5 ani). Se estimeaza ca peste 1,3 milioane de persoane mor anual, in intreaga lume datorita cancerului pulmonar, arata Liga Romana de Cancer.

Share.

1 Comment

  1. La astfel de evenimente ar trebui sa se discute in primul rand despre cum medicii pot recomanda pacientilor fumatori tigari electronice, pentru a preintampina situatiile in care se ajunge la cancer pulmonar. Astfel, ar fi salvate mult mai multe vieti.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.