Confuzii si explicatii - ce a negociat SANITAS: salarii, "plicul"?

Confuzii si explicatii – ce a negociat SANITAS: salarii, “plicul”?

0

Sindicalistii de la SANITAS dau explicatii dupa ce li s-a cerut socoteala pentru ca au batut palma cu Guvernul. Ce a negociat: salarii mai mari, legalitatea “plicului”? Iata explicatiile!

SANITAS ia pozitie fata de “framantarile unora ce se exprima in mediul virtual”, iar presedintele Leonard Barascu explica: Federatia SANITAS nu a intervenit si nu intervine in niciun fel in negocierile pe care medicii le poarta in vederea clarificarii statutului lor social si profesional

Federatia SANITAS pecizeaza ca negociaza cu Ministerul Sanatatii majorarile salariale pentru intreg personalul din sistemul de sanatate inca din toamna anului trecut. Termenul primei transe de crestere a fost de mai multe ori amanat. in prima faza s-a vorbit de 1 iunie -1 iulie, ulterior 1 septembrie, iar in momentul de fata a fost agreat termenul de 1 octombrie. Cresterea salariala urmeaza sa se faca din banii economisiti in sistem, prin introducerea cardului de sanatate si reducerea preturilor la medicamente.

Solicitarea constanta a Federatiei SANITAS a fost aceea de a se aplica integral grila de salarizare din Legea nr. 284/2011. Acest lucru ar fi asigurat cel putin dublarea salariilor pentru majoritatea categoriilor profesionale din sistemul de sanatate, spun cei de la SANITAS. Propunerea ulterioara a Guvernului a fost aceea de elaborare a unei noi legi a salarizarii personalului bugetar care sa asigure insa acelasi nivel de crestere ca si legea precedenta.

SANITAS: am negociat doar cresteri salariale, “nimic mai mult”

“SANITAS a negociat doar cresteri salariale si facilitati pentru personalul din sistemul de sanatate, asistenta sociala si medico-sociala. Nimic mai mult”, anunta sindicalistii. Ei anunta ca masurile Guvernului, ca urmare a aparitiei Deciziei inaltei Curti de Casatie si Justitie, “au fost consecinta presiunii venite din partea acestei categorii profesionale si nu s-a regasit nici o clipa in lista de revendicari a Federatiei SANITAS, nici in strategia noastra, noi doar am explicat ceea ce s-a discutat”. Federatia SANITAS sustine ca nu a intervenit si nu intervine in niciun fel in negocierile pe care medicii le poarta in vederea clarificarii statutului lor social si profesional.

“Dublarea salariilor pentru toti salariatii din sistem in termen de 2 ani o consideram fezabila si sustenabila, iar prima transa de 25 % este una acceptabila pentru salariatii pe care ii reprezentam (104.000 membri SANITAS, din toate categoriile profesionale)”, precizeaza seful SANITAS, Leonard Barascu.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.