Congres al Societatii de Imagistica Musculoscheletala din Romania

0

788_articolMedicii radiologi din Timişoara şi din întreaga ţară se reunesc în această perioadă din 4 – 6 noiembrie cu ocazia celui de al cincelea Congres al Societăţii de Imagistică Musculoscheletală din România. Cu această ocazie, totodata are loc şi un nou Simpozion Chapter al Societăţii Internaţionale de Rezonanţă Magnetică cu largă participare internaţională.

Anul acesta, tematica reuniunilor este: “Aspecte imagistice în patologia traumatică la sportivi”. Programul pregătit de organizatori îşi propune să ilustreze un capitol din ce în ce mai solicitat în domeniul radiologiei, a ecografiei şi mai ales a rezonanţei magnetice.

Activităţile sportive de performanţă sau doar de agrement în toată diversitatea lor reprezintă o cauză majoră de patologie a sistemului musculoscheletal în special la cei tineri şi activi.

La manifestare vor participa radiologi, ortopezi, medici de medicină sportivă, fiziokinetoterapeuţi, precum şi oameni din sport în frunte chiar cu campioana olimpică de gimnastică MARIA OLARU, simbolul fotbalului timişorean COSMIN CONTRA şi campionul mondial de box  FRANCISC VASTAG.

Manifestarea va avea loc la Hotelul Continental şi la Muzeul de Artă al Banatului în sala Barocă şi va fi condusă de conf. dr. Florin Birsasteanu -Preşedintele SIMSR şi seful departamentului de RMN al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.