Congres International al Organizatiei Mondiale de Psihiatrie, anul viitor la Bucuresti (VIDEO)

1

La Congresul National de Psihiatrie de la Sinaia din perioada 8-11 octombrie 2014, am discutat cu prof. Eliot Sorel, vicepresedinte Comitet Stiintific al Congresului Asociatei Mondiale de Psihiatrie. Domnia sa a vorbit despre Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie 2015, care se va desfasura la Bucuresti in perioada 24-27 iunie la Palatul Parlamentului.

“Este pentru a doua oara si pentru prima data va fi anul viitor la Bucuresti primul Congres International al Organizatiei Mondiale de Psihiatrie in mandatul noului presedinte, prof. Dinesh Bughra, de la Londra care va avea loc intre 24-27 iunie. Tema este pe aceeasi obsesie si pasiune pe care o am, se numeste – Primary Care Mental Health: Innovation and Transdisciplinarity, adica dorim sa abordam aceasta tema sistemica, sistematica integrativa esentiala, intr-un mod inovativ si colaborativ transdisciplinar. Eu sunt un distrugator de silozuri si doresc ca sa integram medicina de familie, sanatatea mintala si sanatatea publica. Asta va fi tinta congresului si o vom face nu numai pentru psihiatrii, o facem de fapt in colaborare cu Organizatia Mondiala a Medicilor de Familie, presedintele organizatiei va fi prezent la Bucuresti. Implicam, bineinteles si Organizatia Medicilor de familie din Romania si Organizatia Sanatatii Publice din Romania. Avem si doi parteneri academici, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila si Universitatea Politehnica Bucuresti.”

” In Romania exista o mica bariera intre medicii de familie si psihiatri, pentru ca sunt anumite legi care nu permit medicilor de familie sa faca anumite interventii care sunt rezervate pentru psihiatri. La ora actuala, una din inovarile pe care le facem in Statele Unite e de a crea echipe clinice integrative in care medici de familie, psihiatri, surori de caritate, psihologi lucreaza impreuna in echipa si ideal in aceeasi locatie, nu trimitem de la specialist la specialist, saracul pacient sa mearga din loc in loc. Deci, o localizare in acelasi loc si o abordare si colaborare integrativa clinica.”, a spus prof. Eliot Sorel, vicepreședinte Comitet Științific al Congresului Asociației Mondiale de Psihiatrie 2015.

autor: Liana Gorun

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Congresul International al Asociatiei Mondiale de Psihiatrie 2015 - Cafe Gradiva

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.