Al XV-lea Congres National de Flebologie cu participare internationala (VIDEO)

2

Congresul National de Flebologie s-a desfasurat la Timisoara in perioada 11-13 octombrie 2017, si a ajuns la a XV-a editie. Tot atunci a avut loc si al 8-lea curs al Forumului European Central  si s-a bucurat de prezenta a numerosi invitati din tara si din strainatate.

“Este extraordinar de important pentru ca flebologia este un domeniu de permanenta actualitate, stiinta evolueaza si medicina a avut o evolutie culminanta in ultimii ani de zile si practic este bine sa fim la curent cu ultimele noutati in acest domeniu pentru ca tot ce se va discuta aici se va reflecta in urmatoarele saptamani si luni de zile in ceea ce priveste tratamentul pacientilor internati in spitalul judetean, avand in vedere ca participa somitati pe plan mondial in domeniul flebologiei. Pentru colegii mei din si nu numia pentru ei, constituie eveniment de maxima importanta stiintifica pentru ca vom prelua ceea ce este este mai nou si de ultima geeratie si din alte tari si sigur o parte dintre ele vor fi introduse si in clinica si de asemenea performantele si realizarile colegilor de la Clinica I Chirurgie vor fi comunicate, expuse, prezentate si discutate in cadrul conferintei pentru a fi comparate cu ceea ce se intampla in alte clinici de asemenea specialitate din alte tari.”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Congresul National de Flebologie

Este foarte importanta pentru schimbul de opinii care se realizeaza, pentru imaginea nostra in Europa mai ales ca este un curs european si este si foarte dificil. In general despre boala veoasa, despre tromofebite, avem si un curs despre tromboembolism pulmonar, avem si o sesiune de hands-on, practica despre ultrasonografie vasculara, practic, multiple teme din flebologie. Noutati sunt disputele acestea, comparatiile intre diversele metode de tratament, care sunt mai bune, care sunt mai putn eficiente si e bine sa stim pentru a avea niste criterii dupa care sa ne ghidam in tratamentul pacientilor nostri.”, a spus  Prof. Univ. Dr. Sorin Olariu  presedintele Societatii Romane de Flebologie.

Congresul National de Flebologie

“Temele care au fost abordate in cadrul congresului se refera la patologia vasculara. forumul European Central functioneaza de mai bine de 15 ani. Este un for care cuprinde reprezentanti din mai multe tari: Austria, Italia, Franta, Romania, Ungaria. Facem parte din comitetul executiv. Eu fac parte din comitetul executiv al acestui forum si se organizeaza in repetate randuri, alternativ congrese si cursuri. De data aceasta este vorba de un curs care a fost cuplat cu Congresul Nationat de Flebologie si care are in vedere teme foarte actuale legate de patologia vasculara si este important ca interesul este comun, pana la urma, este asa zisa echipa vasculara care cuprinde mai multe specialitati pana la urma si este intersul mai multor medici practicieni si evident al bolnavului. Este vorba de chirurgi dar si de internisti, de cardiologi, de radiologi, de medici de medicina generala,  pentru ca toti au interes in patologia vasculara si care este deosebit de raspandita si se intrepatrunde si se intretaie cu celelalte patologii.” a spus Prof. Rodica Avram co-presedinte Curs al Forumului European Central.

Congresul National de Flebologie

“Important este sa se compare cultura din Europa de vest cu cea din partea anglo-saxona, deoarece in aceasta zona pastram cultura veche in comparatie cu zona anglo-saxona, precum si SUA si este obiectivul acestei societati sa colecteze si sa compare cultura din tarile din Europa de Vest cu noutatile din celelalte tari. In aceasta zona discutam despre etimologie, nomenclatura, experienta in din domeniul flebologiei si comparam culturile diferite.”, a spus Allegra Claudio, founding president. 

Congresul National de Flebologie

Principalul scop al celei de-a XV-a editii a Congresului National de Flebologie de la Timisoara a fost ca medicii sa faca schimb de informatii si de experienta, pentru a dobandi cunostinte suplimentare, in asa fel incat sa ofere pacientilor cele mai potrivite tratamente.

Share.