Congresul National al Societatii Romane de Anatomie, ”o sarbatoare a anatomiei romanesti”

Congresul National al Societatii Romane de Anatomie, ”o sarbatoare a anatomiei romanesti”

0

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti transmite cateva precizari legate de Congresul National al Societatii Romane de Anatomie. Manifestarea, organizata in acest an de Disciplina de Anatomie a UMF Bucuresti, va avea loc in perioada 7-9 mai 2015 si va fi dedicata anatomiei clinice si chirurgicale. Va fi, anunta presedintele congresului, prof.univ.dr. Florin Filipoiu, ”o sarbatoare a anatomiei romanesti”!

”… dorim ca acest Congres sa reprezinte un subiect de inspiratie pentru activitatea viitoare a fiecaruia dintre noi. Cu totii ne-am construit carierele in slujba anatomiei. Cred ca este momentul unei discutii si poate al unei decizii importante: – Unde vom duce anatomia romaneasca! Aici, la Bucuresti, decizia si drumul sunt foarte clare: viitorul este al anatomiei clinice”, spune prof.univ.dr. Florin Filipoiu, pe site-ul dedicat manifestarii – Congresul National al Societatii Romane de Anatomie.

La Congresul National al Societatii Romane de Anatomie vor fi acceptate teme care au legatura cu domeniul Anatomiei. Organizatorii asteapta urmatoarele tipuri de colaborari:

– prezentari “state of the art” pentru subiecte de genul repere anatomo-chirurgicale, cai de abord, tehnici chirurgicale, topografii, drenaj limfatic, structuri, repere laparoscopice.
– prezentari de caz in care cunostintele anatomice de detaliu au fost decisive
– tehnici si manopere noi sau mai putin uzuale
– imunologie de organ
– malformatii
– ecografie si alte proceduri imagistice

”Anatomia este utila medicului practician in masura in care poate oferi un sistem de gandire biologica, un limbaj comun si mai ales un instrument cotidian de lucru. In acest moment exista o prapastie intre anatomia utilizata de clinician si anatomia “de catedra”. La Carol Davila, in anatomie, acest ecart se micsoreaza zi de zi. Propunand un congres cu tematica de “anatomie clinica” va invitam inca o data alaturi de noi ca si participanti activi de calitate”, afirma prof.univ.dr. Florin Filipoiu.

Invitam studentii din toate centrele universitare sa participe la congresul nostru intr-o sectiune special dedicata lor, anunta organizatorii manifestarii – Congresul National al Societatii Romane de Anatomie.

Speakerii invitati la Congresul National al Societatii Romane de Anatomie vor sustine prezentarile “state of the art”. Acestia vor primi:

– o scrisoare de invitatie (scrisoare care este cotata cu 2 puncte in grila de promovare);
– volumul de rezumate cu rezumatul prezentarii. Volumul are ISBN;
– daca doresc, pot publica prezentarea in revista Societatii de anatomie (revista cotata BDI);
– puncte EMC.

Toti cei care vor sustine comunicari la Congresul National al Societatii Romane de Anatomie vor primi:

– volumul de rezumate cu rezumatul prezentarii. Volumul are ISBN;
– puncte EMC;
– daca doresc, pot publica prezentarea in revista Societatii de anatomie (revista cotata BDI).

Participantii pasivi la Congresul National al Societatii Romane de Anatomie vor primi diploma de participare si puncte EMC, precizeaza prof.univ.dr. Florin Filipoiu, seful Disciplinei de Anatomie de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Data limita pentru inscriere la Congresul National al Societatii Romane de Anatomie este 3 aprilie 2015. Alte detalii despre programul prezentarilor, precum si repartitia salilor, tematica, sectiuni, instructiuni pentru autori, cazare – AICI

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.