Congresul National de Medicina de Laborator 2014

Congresul National de Medicina de Laborator 2014

0

Cel de al 21-lea Congres National de Medicina de Laborator, care se va desfasura in perioada 4-7 iunie 2014, la Hotel Ramada, Sibiu (www.iatdmct.ro).

laborator Concomitent cu aceasta manifestare stiintifica, va avea loc in zilele de 6-7 iunie 2014 si Intalnirea Regionala a IATDMCT (Societatea Internationala de Therapeutic Drug Monitoring si Toxicologie Clinica), Congresul Asistentilor medicali de Laborator si Simpozionul de Imunopatologie, manifestari care se adreseaza tuturor celor care lucreaza in laboratoarele medicale precum si clinicienilor si farmacistilor doritori sa cunoasca problemele laboratorului medical, noutatile in domeniul testarilor biologice ale noilor medicamente, precum si noutatile tehnice din domeniul echipamentelor si reactivilor de laborator.

Vor participa la aceasta manifestare peste 200 de specialisti din domeniu, atat din Romania cat si din strainatate. Speakerii romani sunt medici renumiti, care vor vorbi despre importanta diagnosticului de laborator in specialitatile lor (medicina de familie, boli infectioase, hematologie, balneologie, reumatologie, dermatologie, urologie, ginecologie), iar speakerii veniti din strainatate vor aborda subiecte de actualitate precum: integrarea europeana a specialitatii de Medicina de Laborator (Simone Zerah,Vicepresedinte CEPLIS, Franta), importanta asigurarii calitatii in laboratoarele medicale (Anne Vassault, Franta), importanta diagnosticului de laborator in bolile hematologice (Dr. Adrian Padureanu, Universitatea Wisconsin, SUA), endocrinologice (Dr. Maria Fleseriu, Universitatea Oregon, SUA), geriatrice (Dr. Roxana Fournier, Franta), cercetarea genetica in bolile neurologice (Prof. Cristina Iftode, SUA).

Vineri, 6 iunie, la ora 8.30, va avea loc Deschiderea festiva a Intalnirii Regionale a Societatii Internationale de Urmarire a Terapiilor Medicamentoase si Toxicologie Clinica, eveniment care doreste sa familiarizeze specialistii romani cu un domeniu nou, in plina dezvoltare, acela al importantei urmaririi terapiilor medicametoase cu markeri biologici, pentru o mai buna personalizare a tratamentelor din cancer, transplant, boli psihiatrice, boli infectioase, microbiene sau fungice, domeniu care revine tot specialistilor din medicina de laborator. Toate conferintele vor fi sustinute de speakeri straini prestigiosi: Prof. Pierre Wallemacq, Presedintele Societatii internationale IATDMCT (Belgia ), Prof. Michael Oellerich (Germania), Prof. Yusuke Tanigawara (Japonia), cel mai citat autor in domeniu in anul 2013, Prof. Hans Maurer(Germania), Prof Eberhard Wieland (Germania), David Berry (Marea Britanie), Manuela Neuman (Canada).

Congresul Societatii Romane de Medicina de Laborator doreste sa contribuie la evolutia specialitatii de medicina de laborator si totodata la cresterea vizibilitatii orasului Sibiu in lumea medicala nationala si internationala.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.