Congresul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă 2014

Congresul Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă 2014

0

Editia aniversara, a 40-a, a Congresului Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva (SRATI) se defasoara in perioada 14-18 mai 2014, in cadrul Centrului International de Conferinte Sinaia.

Evenimentul se bucura de participarea a 1.300 de specialisti dintre care 46 de invitati straini si va fi prezidat de Prof. Dr. Dorel Sandesc, presedintele Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva (S.R.A.T.I) si secretar de stat in cadrul Ministerului Sanatatii.
Congresul va avea un program stiintific extins si reuneste manifestari stiintifice devenite deja traditionale: Al 8-lea Congres Romano-Francez de Anestezie si Terapie Intensiva, Al 6-lea Simpozion Romano-Israelian de Actualitati in Anestezie si Terapie Intensiva si al 13-lea Congres al Asistentilor de Anestezie si Terapie Intensiva.

Punctul culminant al Congresului este Prima Editie a Simpozionului ”Romania Dodoloata” a Societatilor de Anestezie si Terapie Intensiva din Romania si Moldova care unfica simbolic societatile de profil ale celor doua tari.

O alta premiera a Congresului este semnarea Declaratiei Comune a Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva si a Societatii Anesteziologie – Reanimatologie din Republica Moldova.

foto_Sandesc_add_200pxPrintre punctele-cheie care se vor regasi in tematica Congresului se numara managementul cailor aeriene, standarde de urgenta si calitate in terapie intensiva, medicina de dezastre, terapia cu fluide la pacientii critici, terapia paleativa la pacientii din terapie intensiva, aspecte de etica si legalitate in terapie intensiva, optimizarea managementului perioperator, ghiduri si protocoale.
In cadrul evenimentului, Prof. Dr. Dorel Sandesc, presedinte S.R.A.T.I., va anunta programul Salveaza Vieti, al carui scop este popularizarea tehnicilor de prim ajutor in societatea romaneasca.

Congresul SRATI 2014 va fi insotit de o expozitie medicala specializata (ATImedica) la care participa 56 de companii medicale care vor expune cele mai noi aparate, ustensile si tehnologii in domeniul anesteziei si terapiei intensive.

Congresul SRATI 2014 este creditat de catre Colegiul Medicilor din Romania cu 30 de credite EMC (Educatie Medicala Continua).
Specialitatea de Anestezie – Terapie Intensiva (ATI) este una dintre cele mai dificile si inregistreaza unul dintre cele mai mari deficite de personal din Romania.

Recent, sectiile de Anestezie – Terapie Intensivă (ATI) din 79 de spitale au beneficiat de deblocarea unei Actiuni Prioritare in valoare de 157,8 milioane de lei, demers la care Prof. Dr. Dorel Sandesc a contribuit semnificativ in calitate de secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Actiunea Prioritara face parte dintr-un Sistem National Integrat de management al marilor urgente prespitalicesti si intraspitalicesti.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.