Numar record de participanti la Congresul SRATI 2017

0

In perioada 10 – 14 mai 2017, la Centrul International de Conferinte Sinaia, se desfasoara cea mai mare manifestare stiintifica nationala dedicata specialistilor ATI: Congresul National al Societatii Romane de Anestezie si Terapie Intensiva – SRATI 2017. La eveniment sunt prezenti 1.700 de participanti, un numar record pentru manifestarea devenita emblematica de-a lungul anilor.

“Al 43-lea Congres SRATI reprezinta o excelenta oportunitate de pregatire profesionala pentru personalul ATI, medici, asistenti medicali, kinetoterapeuti, psihologi. Sugestiv pentru interesul deosebit suscitat de acest eveniment este numarul foarte mare de participanti, in crestere de la an la an. In programul stiintific al congresului sunt abordate toate domeniile specialitatii noastre, in diverse forme educationale: cursuri pentru rezidenti si asistenti medicali, conferinte plenare si magistrale, prezentari de ghiduri de practica medicala, sesiuni de dezbateri pro si contra, sesiuni de workshop-uri hands-on. Cele 43 de editii, care au avut loc fara intrerupere, reprezinta o stafeta vie, Marea Stafeta ATI.”, a declarat prof. dr. Dorel Sandesc, presedintele Congresului SRATI si presedintele SRATI.

Congres SRATI 2017

Timp de 5 zile, in paralel in 6 sali de conferinte, se desfasoara un maraton stiintific complex de 42 de sesiuni de conferinte si sesiuni tematice, 8 sesiuni de comunicari orale, 3 sesiuni de e-postere, 7 cursuri si 6 workshop-uri. Calitatea programului stiintific este garantata atat de endorsarea Asociatiei Europene de Anestezie (European Society of Anesthesiology – ESA), cat si de numarul impresionant de speakeri straini, experti de valoare, lideri ai principalelor societati stiintifice internationale si scoli academice de prestigiu din Europa si SUA. Dintre acestia, ii mentionam pe prof. Zeev Goldik – presedinte ESA, prof. Stefan De Hert – presedinte ales ESA, prof. Jannicke Mellin-Olsen – presedinte ales WFSA (WFSA – World Federation of Societies of Anaesthesiologists).

Evenimentul este organizat de Societatea Romana de Anestezie si Terapie Intensiva, una dintre cele mai dinamice si puternice societati medicale din Romania, care s-a remarcat prin proiectele demarate. In cadrul Deschiderii Oficiale a Congresului SRATI a fost prezentat un nou proiect: lansarea unei platforme educationale nationale de e-learning in ATI care va fi acreditata de Ministerul Sanatatii ca baza de pregatire oficiala pentru examenele de specialitate ATI. Cresterea semnificativa a nivelului profesional si standardizarea sa, dar si cresterea calitatii ingrijirilor medicale, sunt principalele obiective strategice ale acestui program.

Congresul SRATI 2017 se desfasoara impreuna cu evenimentele devenite traditionale: Al 11-lea Congres Romano-Francez de Anestezie si Terapie Intensiva, Al 9-lea Simpozion Romano-Israelian de Actualitati in Anestezie si Terapie Intensiva, Al 16-lea Congres al Asistentilor de Anestezie si Terapie Intensiva si Al 4-lea Simpozion ”Romania Dodoloata” al Societatilor de Anestezie si Terapie Intensiva din Romania si Moldova.

Share.

Leave A Reply