Consultatii oftamologice importante

Consultatii oftamologice importante (VIDEO)

0

Problemele retinei sunt des intalnite in oftalmologie, motiv pentru care medicii de specialitate sfatuiesc persoanele varstnice sau pe cele diagnosticate cu diabet sa se prezinte la controale oftamologice, chiar daca nu au simptome de boala.

Degenerescenta maculara legata de varsta si retinopatia diabetica sunt doua afectiunile oftamologice tratabile daca sunt descoperite la timp.

“Azi am efectuat investigatii medicale pentru bolile retinei, adica am consultat pacienti cu probleme ale retinei. Problemele retinei sunt foarte des intalnite la persoanele varstnice si nu numai la ele. Prin urmare avem multi pacienti care vin aici lunar pentru a face CT ocular, pentru a face angiofluorografie pentru probleme de retina”, spune dr. Marta Oldani, medic specialist oftalmolog Centrul Vista Vision Timisoara.

Cele mai commune afectiuni oftamologice sunt degenerescenta maculara legata de varsta si retinopatia diabetica

Este foarte important sa fie facute astfel de controale oftamologice pentru ca exista foarte multe patologii care pot afecta retina si care sunt legate de orbire. Doua dintre cele mai commune afectiuni oftamologice sunt degenerescenta maculara legata de varsta si retinopatia diabetica.

“Sunt amandoua patologii severe ale ochiului, dar avem tratament pentru amandoua. Cel mai important lucru este sa descoperi aceste doua patologii cat mai repede posibil pentru a incepe tratamentul lor. E foarte important ca, daca pacientul are vreo problema de vedere, sa vina imediat la noi si putem sa rezolvam vederea”, spune dr. Marta Oldani, medic specialist oftalmolog Centrul Vista Vision Timisoara.

Simptomele pentru degenerescenta maculara legata de varsta sunt, in special, vederea in ceata, vedere distorsionata, scotomul central. Scotomul central este atunci cand pacientul vede umbre sau ii lipsesc bucati de imagine din partea centrala a vederii.

“Deci daca are astfel de simptome, chiar daca la un singur ochi, este foarte important ca pacientul sa vina la consultatii imediat.”, adauga dr. Marta Oldani, medic specialist oftalmolog Centrul Vista Vision Timisoara.

Consultatiile oftamologice sunt obligatorii in cazul in care avem diabet

Retinopatia diabetica este chiar mai severa pentru ca pacientul poate avea o forma grava a bolii fara nici un semn de vedere. Deci numai avand un diagnostic de diabet trebuie ca pacientul sa se prezinte la un consult oftalmologic.

“Cel mai important lucru este ca un oftalmolog sa iti consulte ochiului pentru ca sunt afectiuni sever care pot afecta vederea, pot duce la orbire si trebuie tratate”, mai spune dr. Marta Oldani, medic specialist oftalmolog Centrul Vista Vision Timisoara.

Tratamentele acestor probleme sunt diferite si presupun fie injectii, fie folosirea laserului, in functie de fiecare caz in parte.

autor: Delia Sescu Barbu

GALERIE FOTO:

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.