Consumul de alimente ultra-procesate face ravagii in organism

Consumul de alimente ultra-procesate face ravagii in organism

0

Cercetatorii israelieni au descoperit, in urma unui studiu, ca un consum crescut de alimente ultra-procesate creste riscul de a dezvolta hipertensiune arteriala.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Haifa au mai descoperit si ca aceste alimente cresc riscul de exces de grasimi in sange (hiperlipidemie).

Alte consecinte negative asupra organismului

O alta consecinta negativa asupra organismului, cauzata de aceste alimente ultra-procesate, este cresterea riscului de inflamatie in randul persoanelor care sufera de boala ficatului gras. Acest lucru se intampla cu precadere la fumatori, mai spun cercetatorii.

Alimentele ultra-procesate sunt comercializate de obicei in ambalaje sigilate si contin aditivi pentru a spori gustul produselor sau pentru a prelungi durata lor de valabilitate.

Dupa publicarea rezultatelor, o echipa de cercetatori de la UH, Centrul Medical de la Universitatea din Tel Aviv si de la Universitatea Washington din Seattle au descoperit ca un consum crescut de alimente ultra-procesate mareste de aproximativ 1,5 ori riscul de hipertensiune arteriala, de hiperlipidemie si de nivel redus de colesterol “bun” (HDL). De asemenea, dubleaza posibilitatea de a suferi de sindrom metabolic, care creste riscul de diabet, accident vascular cerebral si afectiuni cardiace si vasculare, mai adauga cercetatorii.

“Constatarile consolideaza importanta consumului de alimente neprocesate, impreuna cu reducerea aportului de alimente si bauturi ambalate, gata pentru consum”, sustin autori studiului.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.