Contestatii intemeiate, intrebari anulate!

Contestatii intemeiate, intrebari anulate!

0

Rezidentiat 2015: intrebari din caiet care nu sunt in bibliografie, grile master care nu contineau toate raspunsurile corecte! Decizia? Intrebarile – anulate!

La sediul Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova au fost depuse contestatii de catre 20 de candidati: 16 la domeniul Medicina si 4 la domeniul Medicina Dentara.

Unii au solicitat rescanarea grilelor de concurs. Raspunsul? “In urma rescanarii s-a constatat ca nu au fost erori la scanarea efectuata in sala de concurs pentru toti cei 15 candidati care au solicitat acest lucru”.

Candidatilor li s-a dat dreptate! Probleme cu unele intrebari la Medicina si Medicina Dentara

Candidatilor li s-a insa dreptate cand au semnalat ca unele dintre intrebari nu se regasesc in tematica si/sau bibliografia de concurs sau nu au toate raspunsurile corecte in grila master.

Mai exact, noua contestatii, la Medicina vizau doua din intrebarile din caiet, cum ca acestea nu se regasesc in tematica si/sau bibliografia de concurs. “In urma analizei acestor contestatii de catre Comisia locala de rezidentiat s-a constatat ca una dintre intrebari nu se regaseste in bibliografia din publicatia de examen si a hotarat anularea acesteia (intrebarea nr. 8 din caietul tip 0, nr. 43 din caietul tip A, nr. 15 din caietul tip B, nr. 43 din caietul de tip C si nr. 7 din caietul de tip D)”, a anuntat comisia locala de rezidentiat.

La Medicina Dentara, in trei contestatii se sustinea faptul ca grilele master nu contin toate raspunsurile corecte in cazul unor intrebari. Da, se confirma! Comisia locala de rezidentiat a constatat ca aceste contestatii sunt intemeiate si a hotarat anularea acestora (intrebarea nr. 87 din caietul tip 0, nr. 142 din caietul tip A, nr. 124 din caietul tip B, nr. 169 din caietul de tip C si nr. 103 din caietul de tip D, respectiv intrebarea nr. 99 din caietul tip 0, nr. 148 din caietul tip A, nr. 148 din caietul tip B, nr. 79 din caietul de tip C si nr. 102 din caietul de tip D).

Ce spune metodologia pentru aceste situatii? “Daca in urma contestarii intrebarilor, comisia apreciaza ca exista intrebari care prezinta vicii de formulare, aceste intrebari sunt anulate, acest fapt duce la anularea punctelor acordate la intrebarile respective, pentru toti candidatii. Grila corecta ramasa definitiva este aplicata tuturor candidatilor de la domeniul respectiv, indiferent daca au contestat sau nu grila cu raspunsuri anuntata in salile de concurs”.

In aceste conditii, la UMF Craiova, grilele corecte ramase definitive sunt urmatoarele:

Medicina:

tip A / tip B / tip C / tip D

Medicina Dentara:

tip A / tip B / tip C / tip D

Grilele cu raspunsuri dupa care s-a facut corectura, initial, pot fi gasite AICI.

A fost insa si universitati unde niciun candidat nu a avut succes cu contestatiile: toate au fost respinse! Aceasta situatie se regaseste, de pilda, la UMF Timisoara si UMF Tg. Mures.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.