Controale abuzive la medicii de familie ?

0

1055_articolFederaţia Patronatelor Medicilor de Familie din România acuză Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de controale abuzive şi intimidare la adresa cadrelor medicale. Aşa reiese din declaraţiile preşedintelui federaţiei, Doina Mihăilă, care a ridicat problema în cadrul Conferinţei Naţionale a Medicilor de Familie.

Vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie Timiş, Claudia Iftode,  participă în aceste zile la conferinţa de la Bucureşti şi face un apel către toţi medicii din teritoriu să sesizeze autorităţile dacă observă vreun abuz din partea inspectorilor CJAS

Este normal ca cine dă banul să controloze activitatea pentru care plăteşte. Noi avem controale tematice. Acei colegi care sesizează astfel de controale, să ne anunţe pe noi liderii, să vedem despre ce este vorba.

Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş realizează periodic controale la toţi furnizorii de servicii medicale. Directorul instituţiei, Cristian Careba, spune că toate acţiunile de control se efectuează după normele în vigoare:

„ În judeţul Timiş pot să vă spun că nu se fac controale abuzive, se fac conform legii, conform normelor în vigoare. N-am avut nici o sesizare de la vreun medic de familie că a avut un control abuziv din partea inspectorilor CJAS. Controalele sunt şi inopinante şi anunţate, depinde de situaţia în care se găseşte respectivul medic”.

Casele Judeţene de Asigurări anunţă din timp acţiunile de control. Excepţie fac cele care au ca scop verificarea prezenţei medicului la cabinet conform orarului.

autor: Maria Rohnean

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.