Copiii alăptați sunt mai inteligenți: au obținut scoruri mai mari la teste

Copiii alăptați sunt mai inteligenți: au obținut scoruri mai mari la teste

1

alaptareStudiu care confirmă că micuții alăptați o perioadă mai lungă de timp sunt mai inteligenți! Copiii au, la vârsta de trei ani, un limbaj mai receptiv la vârsta de trei ani, iar la vârsta de 7 ani, au un nivel mai ridicat al inteligenţei verbale şi nonverbale, arată un recent studiu.

Legătura între alăptare şi beneficiile aduse sănătăţii este binecunoscută, iar un recent studiu, coordonat de dr. Mandy B. Belfort de la Spitalul de Copii din Boston, vine să întărească ideea că alăptarea duce la o mai bună dezvoltare cognitivă.

Durata lungă de alăptare a dus, la copiii examinați, la un scor superior obţinut la testele Peabody Picture Vocabulary Test (vizând limbajul receptiv la vârsta de 3 ani) şi Kaufman Brief Intelligence Test (referitor la inteligenţa verbală şi nonverbală).

Mai mult, copiii ai căror mame au consumat peşte în timpul cât au oferit copilului hrană la sân au obţinut rezultate mai bune la testul Wide Range Assessment of Visual Motor Abilities (care măsura abilităţile motorii şi vizuale).

Concluzia studiului? ”Rezultatele noastre susţin această relaţie ce leagă alăptarea de un bun limbaj receptiv la vârsta de trei ani şi de un scor ridicat la testele ce măsoară inteligenţa verbală şi nonverbală la vârsta de 7 ani. Aceste constatări susţin recomandările naţionale şi internaţionale de a promova exclusivitatea alăptării până la vârsta de 6 luni şi continuarea acestui obicei chiar până la vârsta de cel puţin 1 an”.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Alăptarea poate reduce riscul de obezitate din rândul copiilor

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.