Coroane de zirconiu - revolutioneaza stomatologia pedriatica

Coroane de zirconiu – revolutioneaza stomatologia pediatrica (VIDEO)

0

Atunci cand un parinte vine la o prima consultatie la medicul dentist cu copilul sau si descopera impreuna ca in gura copilului exista carii, aceasta relatare poate fi scenariul unei povesti de groaza.

De cele mai multe ori, cariile sunt asociate cu dintii permanenti si nicidecum cu dintii de lapte, fara ca parintii sa stie ca de sanatatea dintilor temporari depinde practic sanatatea dintilor permanenti.

“Daca dintele de lapte prezinta un punct de carie, aceasta leziune poate sa avanseze foarte repede in profunzime, iar in maximum 2-3 luni poate sa ajunga la nerv. O carie a dintilor de lapte netratata, pe langa implicatiile de ordin sistem pe care le poate avea conduce in mod sigur la dureri, infectii, abcese si in cele din urma la extractia precoce a dintelui temporar. Tocmai din acest motiv este foarte important ca dintii de lapte sa fie tratati corespunzator prin obturatii dentare, adica prin plombe si, ulterior, sa fie acoperiti cu coroane pedodontice.”, a spus dr. Ana Vinau, medic dentist pediatru, DENT ESTET 4 KIDS.

Potrivit statisticilor, una dintre cele mai serioase afectiuni ale copilariei este caria dentara. 17% dintre copiii cu varste intre 2 si 4 ani au deja carii profunde, iar 52% dintre cei cu varste pana la 8 ani au urmat tratamente dentare complexe.

Incidenta crescuta a cariilor, netratarea lor la timp sau tratarea necorespunzatoare duc, din nefericire, la extractia prematura a dintilor de lapte datorita evolutiei rapide a cariilor. In doar 2 luni, caria dintelui de lapte poate afecta nervul, ducand la durere si la distructia prematura a dintelui.

Tocmai din acest motiv, medicii dentisti pediatri recomanda ca afectiunile dentare sa fie tratate corect si la timp prin metode conservative pentru a mentine cat mai mult timp posibil dintii temporari pe arcada.

coroane din zirconiu

In premiera in Romania, se introduc coroane din zirconiu

“Inca din anul 1950, leziunile carioase pe dintii temporari sunt tratate prin coroane pedodontice metalice, iar anul acesta, in premiera in Romania, introducem coroanele preformate pedodontice, special concepute pentru copii, de zirconiu. Marele avantaj al acestor coroane reprezinta faptul ca sunt estetice, imita foarte bine culoarea naturala a dintilor, iar pe langa acest aspect sunt mult mai bune inclusiv decat obturatiile fizionomice care se realizeaza pe dintii de lapte, datorita faptului ca sunt rezistente la carie si la acumularea de placa bacteriana. Practic in ce consta acest lucru: dintele odata “imbracat” cu coroana de zirconiu nu mai prezinta riscul sa se carieze si nici resturile alimentare nu adera la fel de usor pe suprafata dintelui.”, a spus dr. Ana Vinau, medic dentist pediatru, DENT ESTET 4 KIDS.

coroane din zirconiu

Coroane din Zirconiu speciale pentru copii

Aceste coroane din Zirconiu, realizate special pentru copii si folosite de catre medicii stomatologi pediatri renumiti la nivel mondial, revolutioneaza stomatologia pediatrica!

Ele sunt cea mai buna optiune datorita faptului ca protejeaza tesuturile dentare sanatoase, redau zambetul natural prin efectul cameleonic de imitare a culorii naturale a dintilor, mentin starea de sanatate a arcadelor dintilor de lapte si asigura conditii optime de eruptie a dintilor permanenti de inlocuire.

“Aceste coroane de zirconiu sunt foarte apreciate in Occident si, in mod special in Statele Unite ale Americii atat de medicii dentisti pediatri, cat si de parinti si copii, datorita faptului ca, in tarile dezvoltate, se investeste foarte mult pe partea de cercetare pentru dezvoltarea stomatologiei pediatrice. Beneficiile acestor coroane de zirconiu sunt nenumarate. Primul beneficiu major este faptul ca odata cimentate aceste coroane pe suprafata dintelui nu mai trebuie reintervenit, iar dintele nu mai are cum sa se carieze. Pe langa aceasta, coroanele de zirconiu refac forma coronara a dintelui si ii redau functionalitatea dintelui, adica, dintele este functional din punct de vedere al masticatiei, al fonatiei, adica al vorbirii si, mai mult de atat inclusiv pastreaza spatiul necesar pentru eruptia dintilor permanenti.

coroane din zirconiu

Coroane de zirconiu sunt biocompatibile

Coroanele de zirconiu sunt biocompatibile, adica sunt foarte bine tolerate de catre organismul uman si nicidecum respinse ca si corp strain si inclusiv sunt bioinerte, adica nu interactioneaza cu elementele din jur. Pe langa aceste avantaje, coroanele de zirconiu nu lezeaza gingia, ci, dimpotriva intretin sanatatea gingiei, nu interfera cu procesele de crestere osoasa. In momentul in care dintele permanent va erupe, dintele de lapte va cadea impreuna cu coroana. Suprafata externa a coroanelor de zirconiu este lucioasa, ceea ce face ca resturile alimentare sa nu adere cu asa usurinta, iar igiena dentara sa se efectueze mult mai usor de catre pacienti. Inca un avantaj major al coroanelor de zirconiu, pastreaza structura dentara restanta sanatoasa, adica, in momentul in care un dinte prezinta o carie profunda, iar noi trebuie sa indepartam leziunea carioasa, din dinte mai ramane foarte putina substanta si atunci coroana de zirconiu avand o rezistenta foarte crescuta la fortele mecanice practic protejeaza dintele de fracturi.”, a spus dr. Ana Vinau, medic dentist pediatru, DENT ESTET 4 KIDS.

Netratarea dintilor de lapte la momentul potrivit sau tratarea lor in mod necorespunzator poate sa conduca la adevarate tulburari estetice, de masticatie, deglutitie, fonatie, tulburari care in cele din urma se materializeaza in deprinderea unor obiceiuri vicioase cu un puternic rasunet asupra starii generale de sanatate a copiilor.

Coroanele pedodontice din Zirconiu reprezinta un suport extraordinar in tratarea dintilor afectati de carii din diverse motive si reprezinta solutia cea mai buna in redarea functionalitatii cavitatii orale.

“Aceste coroane se recomanda in cazul dintilor temporari cu leziuni incipiente si medii, adica in cazul dintilor care prezinta leziuni carioase nu foarte avansate in profunzime, adica nervul dintelui este viu si atunci protejam structura dentara printr-o astfel de coroana. De asemenea, coroanele de zirconiu sunt recomandate inclusiv in cazul dintilor temporari cu leziuni carioase profunde si a dintilor permanenti tineri. De cele mai multe ori, cand indepartam din procesul carios ramanem cu o structura dentara foarte subtire si exista riscul foarte mare ca dintele sa se fractureze, lucru care nu ne dorim sa se intample. Coroanele de zirconiu sunt, de asemenea, recomandate in cazul dintilor fracturati in urma traumatismelor, in cazul dintilor atipici ca forma si dimensiune, in cazul dintilor care prezinta necroze, adica sunt colorati inspre gri in loc sa aiba culoarea naturala si frumoasa a dintelui si, in mod special in cazul copiilor cu un grad crescut de carie care prezinta recidive frecvente si in cazul copiilor cu nevoi speciale, cu dizabilitati care au o igiena dentara precara.”, a spus dr. Ana Vinau, medic dentist pediatru, DENT ESTET 4 KIDS.

“Ne dorim ca cei mici sa plece dupa vizita la medicul stomatolog cu experienta si cu amintire placuta legata de tratamentul dentar. Tocmai din acest motiv este recomandabil ca leziunile carioase sa fie, in prima faza prevenite, si, ulterior tratate corespunzator de la caz la caz. Extractia unui dinte de lapte poate fi un eveniment traumatizant pentru un copil, iar consecintele nefaste al acestui lucru are un rasunet puternic asupra eruptiei dintilor permanenti si asupra starii de bine a copilului. Coroanele de zirconiu vin practic in ajutorarea atat a noastra, a medicilor cat si a copiilor si parintilor si reprezinta un real suport.”, a spus dr. Ana Vinau, medic dentist pediatru, DENT ESTET 4 KIDS.

Prin aceste coroane de irconiu  vrem sa imbunatatim calitatea vietii copiilor si sa reducem la minim reinterventia asupra dintilor. Este imbucurator faptul ca, in momentul de fata exista solutii viabile care pot restaura si reda zambetul copiilor.

autor: Liana Gorun

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.