Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    Facebook Twitter Instagram
    Noutati:
    • De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?
    • Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara
    • Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)
    • Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)
    • Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere
    • Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″
    • Un autocar în care se aflau aproximativ 60 de români, printre care și copii, s-a răsturnat luni la prânz pe autostrada dintre Padova și Bologna
    • Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială
    RSS Facebook Twitter LinkedIn
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    • Home
    • Video
      1. Miturile dauneaza grav sanatatii
      2. Sanatos&Gustos
      3. PRO si CONTRA vaccinarii
      4. pediatrie
      5. ortopedie și traumatologie
      6. oncologie medicală
      7. boli infecțioase
      8. chirurgie
      Featured

      Povestea Fundatiei Speranta. 30 de ani de la înființarea primului serviciu specializat pentru copiii cu dizabilități din România || VIDEO

      Recent
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

      Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro18 January 20231

      Invitatie Congresul Român de Flebologie 2023 – ″NOUTĂȚI ÎN FLEBOLOGIE″

    • Articole
      1. alergologie și imunologie clinică
      2. boli infecțioase
      3. oncologie medicală
      4. pediatrie
      Featured

      BioHome3D – prima casa realizata in intregime din materiale BIO prin printare 3D

      Recent
      NaN
      By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

      De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro15 January 20231

      Start-up românesc, AIMinded a dezvoltat o soluție inovatoare care folosește inteligența artificială

      10.0
      By Televiziunea-Medicala.ro11 January 20231

      De ce este ianuarie cea mai deprimantă lună din an?

    • Portia de Sanatate
    • Alo, 112!
    • Ultima Statie
    • Auto Moto Show
    • Contact
    Televiziunea medicala | Medicina, sanatate, stiri medicale, analize medicale
    You are at:Home » Stomatologie Copii » Coroane de zirconiu – revolutioneaza stomatologia pediatrica (VIDEO)
    coroane din zirconiu

    Coroane de zirconiu – revolutioneaza stomatologia pediatrica (VIDEO)

    0
    By Televiziunea-Medicala.ro on 19 November 2014 Stomatologie Copii, Video

    Atunci cand un parinte vine la o prima consultatie la medicul dentist cu copilul sau si descopera impreuna ca in gura copilului exista carii, aceasta relatare poate fi scenariul unei povesti de groaza.

    De cele mai multe ori, cariile sunt asociate cu dintii permanenti si nicidecum cu dintii de lapte, fara ca parintii sa stie ca de sanatatea dintilor temporari depinde practic sanatatea dintilor permanenti.

    “Daca dintele de lapte prezinta un punct de carie, aceasta leziune poate sa avanseze foarte repede in profunzime, iar in maximum 2-3 luni poate sa ajunga la nerv. O carie a dintilor de lapte netratata, pe langa implicatiile de ordin sistem pe care le poate avea conduce in mod sigur la dureri, infectii, abcese si in cele din urma la extractia precoce a dintelui temporar. Tocmai din acest motiv este foarte important ca dintii de lapte sa fie tratati corespunzator prin obturatii dentare, adica prin plombe si, ulterior, sa fie acoperiti cu coroane pedodontice.”, a spus dr. Ana Vinau, medic dentist pediatru, DENT ESTET 4 KIDS.

    Potrivit statisticilor, una dintre cele mai serioase afectiuni ale copilariei este caria dentara. 17% dintre copiii cu varste intre 2 si 4 ani au deja carii profunde, iar 52% dintre cei cu varste pana la 8 ani au urmat tratamente dentare complexe.

    Incidenta crescuta a cariilor, netratarea lor la timp sau tratarea necorespunzatoare duc, din nefericire, la extractia prematura a dintilor de lapte datorita evolutiei rapide a cariilor. In doar 2 luni, caria dintelui de lapte poate afecta nervul, ducand la durere si la distructia prematura a dintelui.

    Tocmai din acest motiv, medicii dentisti pediatri recomanda ca afectiunile dentare sa fie tratate corect si la timp prin metode conservative pentru a mentine cat mai mult timp posibil dintii temporari pe arcada.

    coroane din zirconiu

    In premiera in Romania, se introduc coroane din zirconiu

    “Inca din anul 1950, leziunile carioase pe dintii temporari sunt tratate prin coroane pedodontice metalice, iar anul acesta, in premiera in Romania, introducem coroanele preformate pedodontice, special concepute pentru copii, de zirconiu. Marele avantaj al acestor coroane reprezinta faptul ca sunt estetice, imita foarte bine culoarea naturala a dintilor, iar pe langa acest aspect sunt mult mai bune inclusiv decat obturatiile fizionomice care se realizeaza pe dintii de lapte, datorita faptului ca sunt rezistente la carie si la acumularea de placa bacteriana. Practic in ce consta acest lucru: dintele odata “imbracat” cu coroana de zirconiu nu mai prezinta riscul sa se carieze si nici resturile alimentare nu adera la fel de usor pe suprafata dintelui.”, a spus dr. Ana Vinau, medic dentist pediatru, DENT ESTET 4 KIDS.

    coroane din zirconiu

    Coroane din Zirconiu speciale pentru copii

    Aceste coroane din Zirconiu, realizate special pentru copii si folosite de catre medicii stomatologi pediatri renumiti la nivel mondial, revolutioneaza stomatologia pediatrica!

    Ele sunt cea mai buna optiune datorita faptului ca protejeaza tesuturile dentare sanatoase, redau zambetul natural prin efectul cameleonic de imitare a culorii naturale a dintilor, mentin starea de sanatate a arcadelor dintilor de lapte si asigura conditii optime de eruptie a dintilor permanenti de inlocuire.

    “Aceste coroane de zirconiu sunt foarte apreciate in Occident si, in mod special in Statele Unite ale Americii atat de medicii dentisti pediatri, cat si de parinti si copii, datorita faptului ca, in tarile dezvoltate, se investeste foarte mult pe partea de cercetare pentru dezvoltarea stomatologiei pediatrice. Beneficiile acestor coroane de zirconiu sunt nenumarate. Primul beneficiu major este faptul ca odata cimentate aceste coroane pe suprafata dintelui nu mai trebuie reintervenit, iar dintele nu mai are cum sa se carieze. Pe langa aceasta, coroanele de zirconiu refac forma coronara a dintelui si ii redau functionalitatea dintelui, adica, dintele este functional din punct de vedere al masticatiei, al fonatiei, adica al vorbirii si, mai mult de atat inclusiv pastreaza spatiul necesar pentru eruptia dintilor permanenti.

    coroane din zirconiu

    Coroane de zirconiu sunt biocompatibile

    Coroanele de zirconiu sunt biocompatibile, adica sunt foarte bine tolerate de catre organismul uman si nicidecum respinse ca si corp strain si inclusiv sunt bioinerte, adica nu interactioneaza cu elementele din jur. Pe langa aceste avantaje, coroanele de zirconiu nu lezeaza gingia, ci, dimpotriva intretin sanatatea gingiei, nu interfera cu procesele de crestere osoasa. In momentul in care dintele permanent va erupe, dintele de lapte va cadea impreuna cu coroana. Suprafata externa a coroanelor de zirconiu este lucioasa, ceea ce face ca resturile alimentare sa nu adere cu asa usurinta, iar igiena dentara sa se efectueze mult mai usor de catre pacienti. Inca un avantaj major al coroanelor de zirconiu, pastreaza structura dentara restanta sanatoasa, adica, in momentul in care un dinte prezinta o carie profunda, iar noi trebuie sa indepartam leziunea carioasa, din dinte mai ramane foarte putina substanta si atunci coroana de zirconiu avand o rezistenta foarte crescuta la fortele mecanice practic protejeaza dintele de fracturi.”, a spus dr. Ana Vinau, medic dentist pediatru, DENT ESTET 4 KIDS.

    Netratarea dintilor de lapte la momentul potrivit sau tratarea lor in mod necorespunzator poate sa conduca la adevarate tulburari estetice, de masticatie, deglutitie, fonatie, tulburari care in cele din urma se materializeaza in deprinderea unor obiceiuri vicioase cu un puternic rasunet asupra starii generale de sanatate a copiilor.

    Coroanele pedodontice din Zirconiu reprezinta un suport extraordinar in tratarea dintilor afectati de carii din diverse motive si reprezinta solutia cea mai buna in redarea functionalitatii cavitatii orale.

    “Aceste coroane se recomanda in cazul dintilor temporari cu leziuni incipiente si medii, adica in cazul dintilor care prezinta leziuni carioase nu foarte avansate in profunzime, adica nervul dintelui este viu si atunci protejam structura dentara printr-o astfel de coroana. De asemenea, coroanele de zirconiu sunt recomandate inclusiv in cazul dintilor temporari cu leziuni carioase profunde si a dintilor permanenti tineri. De cele mai multe ori, cand indepartam din procesul carios ramanem cu o structura dentara foarte subtire si exista riscul foarte mare ca dintele sa se fractureze, lucru care nu ne dorim sa se intample. Coroanele de zirconiu sunt, de asemenea, recomandate in cazul dintilor fracturati in urma traumatismelor, in cazul dintilor atipici ca forma si dimensiune, in cazul dintilor care prezinta necroze, adica sunt colorati inspre gri in loc sa aiba culoarea naturala si frumoasa a dintelui si, in mod special in cazul copiilor cu un grad crescut de carie care prezinta recidive frecvente si in cazul copiilor cu nevoi speciale, cu dizabilitati care au o igiena dentara precara.”, a spus dr. Ana Vinau, medic dentist pediatru, DENT ESTET 4 KIDS.

    “Ne dorim ca cei mici sa plece dupa vizita la medicul stomatolog cu experienta si cu amintire placuta legata de tratamentul dentar. Tocmai din acest motiv este recomandabil ca leziunile carioase sa fie, in prima faza prevenite, si, ulterior tratate corespunzator de la caz la caz. Extractia unui dinte de lapte poate fi un eveniment traumatizant pentru un copil, iar consecintele nefaste al acestui lucru are un rasunet puternic asupra eruptiei dintilor permanenti si asupra starii de bine a copilului. Coroanele de zirconiu vin practic in ajutorarea atat a noastra, a medicilor cat si a copiilor si parintilor si reprezinta un real suport.”, a spus dr. Ana Vinau, medic dentist pediatru, DENT ESTET 4 KIDS.

    Prin aceste coroane de irconiu  vrem sa imbunatatim calitatea vietii copiilor si sa reducem la minim reinterventia asupra dintilor. Este imbucurator faptul ca, in momentul de fata exista solutii viabile care pot restaura si reda zambetul copiilor.

    autor: Liana Gorun

    More from my site

    • Vizita la stomatolog, importanta inca din primii ani de viata (VIDEO)Vizita la stomatolog, importanta inca din primii ani de viata (VIDEO)
    • Ortodontie de ultima generatie pentru adolescenti (VIDEO)Ortodontie de ultima generatie pentru adolescenti (VIDEO)
    • Trainere dentare pentru copii la Dent Estet 4 Kids (VIDEO)Trainere dentare pentru copii la Dent Estet 4 Kids (VIDEO)
    • Studiu: 80% dintre români au probleme dentare, cariile fiind cele mai frecvente (GALERIE FOTO)Studiu: 80% dintre români au probleme dentare, cariile fiind cele mai frecvente (GALERIE FOTO)
    • Cauți un dentist pentru copii în București sau Timișoara? DENT ESTET 4 KIDS oferă micuților toate condiţiile pentru a se acomoda cu medicul dentistCauți un dentist pentru copii în București sau Timișoara? DENT ESTET 4 KIDS oferă micuților toate condiţiile pentru a se acomoda cu medicul dentist
    • Victor Socaciu a murit la vârsta de 68 de ani, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat în ultimele săptămâni. În aprilie, cântărețul de muzică folk a fost infectat cu coronavirusVictor Socaciu a murit la vârsta de 68 de ani, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat în ultimele săptămâni. În aprilie, cântărețul de muzică folk a fost infectat cu coronavirus
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email

    Leave A Reply Cancel Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    https://www.youtube.com/watch?v=zNcwBJPvfWQ
    Boli/Afectiuni

    Acneea
    Adenomul de prostata
    ADHD
    Alcoolismul
    Alergii
    Alzheimer
    Anemia
    Ambrozia - alergia la ambrozie
    Apendicita
    Apneea in somn
    Artrita
    Artroza
    Astmul bronsic
    Ateroscleroza
    Boala Crohn – inflamatia colonului
    Boala inflamatorie pelvina
    Boala Parkinson
    Bolile pulmonare cronice
    Cancerul de san
    Candida
    Candidoza bucala
    Cataracta
    Celulita
    Chist ovarian
    Ciuperca piciorului
    Colici la copii
    Constipatia
    Depresia
    Dermatita atopica
    Deshidratarea
    Diabet
    Diareea
    Displazia de sold
    Distonia
    Durere in piept
    Durerea de cap
    Durerea de genunchi
    Enurezisul
    Enterocolita
    Febra la copii
    Fibromul uterin
    Fibroza chistica (mucoviscidoza)
    Gonoreea
    Glanda tiroida
    Gripa
    Guta
    Hemoroizii
    Hepatita
    Hernia de disc
    Herpes
    Incontinenta urinara la femei
    Intoxicatiile cu ciuperci
    Lupus
    Mastita
    Meningita
    Neuropatia diabetica
    Obezitatea
    Onicomicoza
    Osteoartrita
    Otita la copii
    Oxiuri
    Pietre la rinichi
    Pojarul
    Psoriazis
    Raceala
    Rujeola
    Salmoneloza
    Sangerari vaginale la fetite
    Schizofrenia
    Sindromul picioarelor nelinistite
    Toxina botulinica
    Tromboza
    Tuberculoza (TBC)
    Toxoplasmoza
    Ulcerul
    Varice
    Varicela
    Vegetatii adenoide
    Vergeturile
    Zona Zoster
    Ultimele
    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a fost modernizat (VIDEO)

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro19 January 20231

    Mortalitatea maternă a crescut exponențial, cu 60% față de anul precedent, al doilea an de creștere

    Jooble
    Linkuri utile:
    Rezidentiat 2014 | Parteneri | Asociatii de pacienti

    Site-ul www.televiziunea-medicala.ro conține informații care au caracter pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă consultul medical sau diagnosticul de specialitate.
    Consultarea medicului este singurul mod prin care afecțiunile de care suferiți pot fi tratate.

    Copyright © 2014 Televiziunea Medicala. Powered by Contur Media

    NaN
    By Televiziunea-Medicala.ro28 January 20230

    De ce tot mai multi copii stau aplecati si au cocoasa?

    10.0
    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Statisticile primului an post pandemie la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

    By Televiziunea-Medicala.ro23 January 20230

    Primul defibrilator automat extern din centrul orasului Timisoara (VIDEO)

    © 2023 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    Non-necessary
    Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
    SAVE & ACCEPT