COVID-19: Cercetătorii români de la Institutul OncoGen propun un nou tratament (VIDEO)

2

Cercetătorii români de la Institutul OncoGen, în colaborare cu cu Banca de Sânge din Dresda, inițiază o campanie de recoltare de sânge de la persoanele vindecate de COVID-19. In paralel, ei lucreaza la dezvoltarea unui vaccin impotriva noului coronavirus.

Insititutul OncoGen, de pe lângă Spitalul Județean de Urgență Timișoara, susține că are o nouă soluție care i-ar putea ajuta pe pacienții infectați cu COVID-19 aflați în stare gravă.

“In ceea ce priveste stadiul in care ne aflam cu vaccinul, am inceput, asa cum am anuntat acum 2, 3, zile testele de laborator, in sensul ca in culturi de celule se afla impreuna componente ale vaccinului, cu celule ale sistemului imun uman, acest lucru necesita pentru a afla eventualele modificari, 2-3 saptamani, cam atat ii trebuie sistemului imun sa raspunda la un stimul antigenic, in cazul nostru la peptidele pe care le-am introdus in  reactie. E un procedeu si un experiment destul de complicat, pentru ca avem pe deoparte destul de multe peptide, un numar de 15 peptide le testam acum. Pe de alta parte sunt necesar ecelule umane potrivite fiecarui peptid deocamdata pentru a vedea o reactie si a identifica o reactie specifica. Ulterior ele vor fi amestecate in diverse combinatii pentru a stabili care este combinatia cea mai buna si doza optima. 

covid-19

Transfuzii de sange de la pacientii vindecati – Toti pacientii supusi acestei proceduri s-au vindecat

Pe de alta parte, vaccinul, asa cum s-a mai spus, va necesita mai mult timp pentru a putea fi pus in practica, si noi am inceput sa ne documentam, sa vedem care ar putea sa fie si in domeniul tratamentului nu numai al preventiei, cele mai bune metode pe acre le avem la indemana. Sigur, nu se pune problema ca noi sa dezvoltam ca atare, vreun medicament, pentru ca lucru acesta este extrem de complicat si ia foarte mult timp si oricum nu avem aceste resurse, dar am descoperit ca in China s-au facut tratamente cu destul de mult succes utilizandu-se plasma de la pacientii care au trecut prin aceasta infectie si s-au vindecat, de curand FDA au aprobat utilizarea plasmei in acest scop, iar Germania, deasemenea a dat drumul al proceduri.

covid-19

De altfel, noi suntem in contact cu o banca de sange din Germania, mai exact cu banca de sange din Dresda, care a stabilit deja procedurile care presupun identificarea eventualilor donatori, e vorba de pacienti barbati, care au trecut prin boala, care au cel putin 2 saptamani de la data de la care au fost declarati vindecati si care ar putea dona, exact cum se face o donare simpla de 250 de ml de sange, din care s-ar obtine cam 200 de ml de plasma, plasma absolut necesara unui pacient grav aflat in terapie intensiva, cu aceasta patologie. Studiile cat au putut fi comunicate si rezultatele in China arata ca efectul introducerii acestei plasme in perfuziile la pacientii grav din terapiile intensive are un efect spectaculos, intrucat noi nu avem la momentul actual medicamente specifice acestui virus, noi facem in terapie intensiva un suport al organelor care incep sa cedeze, dra aceasta plasma contine anticorpii specifici impotriva virusului care vor intra in functiune si deodata ce vor fi transfuzati vor neutraliza virusul circulant sau virusul din organe. Toti pacientii, desii loturile sunt inca mici, supusi acestei proceduri, s-au vindecat, sau evolutia lor a fost favorabila. De altfel, din punctul meu de vedere, ca imunolog, va pot spune ca singurul tratament specific ar fi resursa de anticorpi existenta in serul pacientilor care s-au vindecat.”, a spus Virgil Paunescu, manager Institutul de Cercetare Oncogen.

 

Share.