Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID in stare grava

Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID in stare grava (VIDEO)

1

În Timisoara, la Spitalul Victor Babes dar si in alte județe, nu mai sunt locuri la terapie intensivă pentru bolnavii COVID. Este vorba despre pacienții în stare gravă. La trei pacienti le-au fost refuzata internarea in Spitalul Victor Babes din Timisoara, unul dintre ei nu avea nevoie de spitalizare, iar ceilalti doi au fost redirectionati către alte spitale suport COVID din Timisoara.

“Ne-am trezit in curtea spitalului cu 6-7 ambulante, in acelasi timp. Era imposibil sa rezolvi 4-50 de pacienti carora li s-a spus ca in 10 minute vor fi evaluati si a fost o situatie dificila.”, a spus a spus medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Un nou ordin al ministrului Sănătăţii obliga toţi bolnavii, chiar şi cei care nu au simptome sa fie duşi la spital, pentru evaluare.

“Ne-am bazat si ne bazam in continuare, am fost sustinuti in demersul nostru de Spitalul Municipal, de Spitalul CFR si de Spitalul Judetean care ne-au ajutat pentru hub-ul de triere, cu asistenti, medici si medici rezidenti.”, a spus prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Pentru a face fata unui numar mare de pacienti, specialistii de la Spitalul Victor Babes din Timisoara au creat un departament special, in afara spitalului, pentru a evalua pacientii care sunt adusi aici cu ambulantele.

“La nivelul spitalului s-a facut un departament special, am primit sprijinul personalului medical si din alte spitale pentru ca faceam fata greu acestui serviciu cu personalul nostru.”, a spus medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Numărul cazurilor de noi infectari din judeţul Timiş se mentine unul ridicat astfel ca, la Spitalul Victor Babeş din Timisoara, continua sa fie adusi zeci de bolnavi asimtompatici, pentru analize si investigatii de specialitate.

“Pentru hub-ul de triaj s-a facut un punct de triaj unic in spitalul nostru, s-au delegat 6 asistenti medicali la Spitalul Municipal, zece medici rezidenti la Spitalul Judetean si trei medici specialisti si primari de la Spitalul CFR. Am dublat liniile de garda in radiologie si in laborator, deservand inclusiv sambata si duminica.”, a spus medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Nu mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii COVID in stare grava (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.