Cozonacii și friptura au dat mai mult de lucru medicilor de la Ambulanța București

Cozonacii și friptura au dat mai mult de lucru medicilor de la Ambulanța București

0

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Serviciul de Ambulanţa Bucureşti a avut 2.638 de solicitări, din care 1.517 au reprezentat urgenţe. Dintre urgenţe, 420 au fost afecţiuni digestive,  450 – afecţiuni cardio-vasculare, 22 de naşteri şi 21 de lipotimii.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, numărul cazurilor a crescut cu circa 2,13 la sută. Serviciul de Ambulanţă a intervenit, în medie, cu peste 82 de echipaje pe tură.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a efectuat marți o vizită la Serviciul de Ambulanţa Bucureşti – Ilfov, care a coordonat în perioada Sărbătorilor Pascale acţiunile de intervenţie de urgenţă în  Bucuresti si judetul Ilfov.

“Am ţinut permanent legătura cu Serviciul de Ambulanţa Bucureşti – Ilfov  care, din nou, şi-a derulat activitatea cu profesionalism şi a avut grijă de toţi cei cu probleme medicale de Paşte. Voi continua să susţin toate proiectele dedicate dezvoltării serviciilor de ambulanţă din întreaga ţară, după modelul celui de la Bucureşti”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a subliniat că Ministerul Sănătăţii va aloca resurse pentru dezvoltarea unui Sistem Naţional Integrat de management al marilor urgenţe, pre şi intra-spitalicesc, se arată într-un comunicat, dat publicității de Ministerul Sănătății.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.