Creierul este cel mai puternic organ sexual

0

Cel mai puternic organ sexual este creierul, desi multe persoane cred ca organele sexuale sunt doar cele reproductive.

Creierul – ce rol are asupra activitatii sexuale?

Cercetatorii, au stabilit in urma unei cercetari stiintifice rolul principal al creierului din timpul activitatii sexuale.

De exemplu, dorinta sexuala apare in hipotalamus care este responsabil pentru productia de testosteron. Amigdala pe de alta parte este centrul fricii din creier. Ambele regiuni afecteaza modul in care oamenii raspund ,,vorbelor murdare” si stimularii sexuale, in general.

Barbatii au hipotalamusul mai mare, de aceea dorinta sexuala a barbatilor este mai mare

Deoarece barbatii au hipotalamusul mai mare, detin mai mult testosteron. Acest fapt explica de ce dorinta sexuala a barbatilor o depaseste pe cea a femeilor, de ce acestia tind sa initieze contactele sexuale si de ce isi fac mai putine griji atunci cand cauta un partener sexual. Partenerii care isi doresc un rol submisiv, pe de alta parte sut condusi de amigdala, unul dintre centrele fricii din creier.

,,Vorbele murdare” provoaca excitarea deoarece stimuleaza partile creierului asociate sexului. Hraneste dorinta persoanelor de a avea discutii intime si dorinta sexuala a acestora. Acesta provoaca o experienta sexuala multisenzoriala care se extinde mult mai departe de atingerea fizica.


sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.