Cresc salariile in Sanatate. Ce a obtinut Federatia SANITAS de la Guvern

Cresc salariile in Sanatate. Ce a obtinut Federatia SANITAS de la Guvern

0

Sindicalistii de la Federatia SANITAS au primit ”garantii ferme” de la guvernanti ca, de la 1 ianuarie 2015, va urma o crestere de venituri – o suma fixa de 100 lei brut, pe luna. Si asta, pentru toti salariatii! Federatia SANITAS a facut anuntul joi dimineata.

Cei care reprezinta Federatia SANITAS s-au intalnit cu Victor Ponta, premierul Romaniei, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, secretarul de stat Alin Tucmeanu, ministrul Muncii Rovana Plumb. Ministerul Finantelor Publice a fost reprezentat de catre Darius Valcov.

”Intrucat aplicarea Legii nr. 284 ar avea o influenta bugetara nesustenabila in acest moment, fiind aplicabila tuturor bugetarilor, s-a convenit ca, punctual, pentru personalul din sistemul de sanatate, precum si pentru personalul din sistemul de asistenta sociala, corectiile inechitatilor din grila sa se faca prin reglementari sectoriale si nu prin modificarea cadrului general”, a anuntat Federatia SANITAS.

La intalnirea cu premierul au fost prezentate nu doar platforma de revendicari, ci si solutii negociate si convenite cu ministri ai cabinetului. ”intalnirea a avut, mai ales, scopul de a primi garantii ferme din partea premierului ca cele convenite cu ministrii cabinetului vor fi respectate intocmai si sunt asumate de catre seful Guvernului”, precizeaza Federatia SANITAS.

Acord incheiat de catre Federatia SANITAS cu ministrul finantelor publice Ioana Petrescu, contrasemnat de premierul Victor Ponta

Cresterea de venituri, despre care s-a vorbit, va fi realizata printr-o suma fixa de 100 lei brut, pe luna, pentru toti salariatii.Aceasta crestere va fi aplicata de la 1 ianuarie 2015.

De notat ca salariul minim pe economie va creste in cursul anului 2015 in doua transe, dupa cum urmeaza:
– de la 900 la 975 lei, cu incepere de la 1 ianuarie 2015;
– la 1050 lei cu incepere de la 1 iulie 2015.

”Cele de mai sus fac obiectul acordului incheiat de catre Federatia SANITAS cu ministrul finantelor publice Ioana Petrescu, in care Ministerul Finantelor se obliga sa finalizeze intreaga procedura de avizare a proiectului de lege pana la data de 5 noiembrie 2014. Primul-ministru Victor Ponta a contrasemnat acest acord, dand garantii in privinta faptului ca in sedinta de guvern din data de 5 noiembrie 2014 acesta va fi aprobat si trimis catre Parlamentul Romaniei”, sustin cei de la Federatia SANITAS.

A mai fost convenita negocierea unui nou regulament de sporuri. Federatia SANITAS a primit asigurari din partea Executivului in privinta faptului ca finantarea unitatilor medicale spitalicesti este asigurata pentru ultimul trimestru, anunta presedintele Leonard Barascu.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.