Cresterea salariilor cu 25% - cum se pune in practica

Cresterea salariilor cu 25% – cum se pune in practica

0

Cresterea salariilor cu 25% in Sanatate se gaseste, in aceste zile, in faza transpunerii din teorie in practica. Ce a aflat Federatia Sanitas de la ministerele Sanatatii si Muncii?

Va fi modificat contractul-cadru, vor fi intocmite acte aditionale cu fiecare spital

Secretarul de stat Iulian Francisk Chiriac a luat parte la Consiliul National al Federatiei Sanitas, unde a explicat ca este in curs de finalizare procedura legata de cresterea salariilor cu 25% de la 1 octombrie. Astfel, contractul-cadru va fi modificat in asa fel incat fiecare spital va avea un coeficient de crestere al T.C.P. (tarif pe caz ponderat) care sa acopere intregul necesar financiar de 25%. Ulterior, casele de asigurari de sanatate vor incheia acte aditionale cu fiecare spital pentru ca majorarea cu 25% sa se regaseasca in bugetul spitalului!

Iulian Francisk Chiriac i-a asigurat pe sindicalisti ca se lucreaza la identificarea unei solutii cat mai rapide pentru ca angajatii din DSP sa poata beneficia de cresterea salariilor. Federatia Sanitas a propus, in acest sens, cea mai rapida cale de rezolvare a acestei probleme: modificarea Ordinului comun MS-CNAS nr. 843/491/2015.

Cine ar mai urma sa beneficieze de cresterea salariilor?

La Ministerul Muncii au avut loc, in aceste zile, dezbateri referitoare la Legea salarizarii bugetarilor, mai exact pentru cei de la Sanatate si asistenta sociala, la care au participat cei de la Federatia Sanitas.

S-a solicitat cresterea salariilor, tot cu 25%, pentru tot personalul din asistenta sociala. Propunerea a ramasa insa “in dezbatere”. Sanitas a cerut eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale existente, problema care va fi rezolvata, li s-a spus sindicalistilor, prin aplicarea noii legi a salarizarii. Pentru asistenta sociala s-a obtinut un spor de 15% pentru munca nenormata, iar pentru asistentii maternali profesionisti s-a obtinut un spor de 15% pentru al doilea copil luat in plasament.

“Federatia Sanitas a solicitat dnei ministru Rovana Plumb gasirea unei solutii urgente pentru aplicarea la nivel national a OUG nr.27/2015 privind cresterea salariilor? cu 12% a tuturor angajatilor din asistenta sociala”, au comunicat sindicalistii.

Federatia Sanitas incearca sa-si impune punctele de vedere legate de sporurile aferente anumitor conditii de munca, pentru orele lucrate in ture, pentru asigurarea continuitatii activitatii in zilele de repaus saptamanal si implicit pentru garzile efectuate de medici in afara normelor legale de munca si a programului de lucru. “Toate aceste modificari, precum si altele care se impun, vor face obiectul dezbaterilor la nivelul Ministerului Muncii si vor fi prezentate si analizate in Consiliul National al Federatiei Sanitas”, au anuntat cei de la sindicat.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.