Cresteri masive de infectare cu coronavirus in Europa. Franta inregistreaza o crestere a incidentei de 150%. Care este situatia in Romania

1

Numarul cazurilor de coronavirus este in continua crestere in Europa. S-au raportat de 3,4 ori mai multe cazuri de infectari, in ultima luna. Romania a raportat o crestere cu 5% in ultimele doua saptamani, insa in UK bilantul a urcat cu 40%, in timp ce in Franta este de 150% numai in ultima saptamana.

In urma cu o luna, in majoritatea statelor europene, incidenta cazurilor de Covid se afla fie pe o panta descendenta, fie stagna, cu exceptia Rusiei, a Portugaliei si a Marii Britanii, potrivit datelor de la Our World in Data si citate de Comitetul roman pentru Vaccinarea Anti-Covid.

Incicenta, pe panta ascendenta

Incedenta continua sa cresca in cele mai multe dintre state, in Grecia, Spania sau Italia urcand cu pana la 200%. Romania a raportat o crestere a cazurilor noi de coronavirus de 5% in ultimele 14 zile fata de cele doua sapatamani anterioare, In timp ce in Europa, incidenta a crescut de 3,4 ori, intr-o luna.

In Marea Britanie, tara cu o populatie de aproximativ 66 de milioane de persoane, 46,35 de milioane de persoane au primit prima doza, iar 36,24 de milioane au schema completa. Regatul Unit a inregistrat 46.558 cazuri noi de infectare, ceea ce inseamna o crestere de 40,7% fata de saptamana trecuta.

Franta, lider al unui clasament nedorit

In Franta, situatia este si mai grava. Varianta Delta este deja responsabila pentru 79% dintre infectari. In ultimele 24 de ore, s-au raportat 18 mii de cazuri noi, in conditiile in care cu doar o saptamana bilantul era de sapte mii de cazuri, ceea ce inseamna o crestere de 150%.

Aproximativ 37,52 milioane de francezi au primit cel putin o doza de vaccin.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Cresteri masive de infectare cu coronavirus in Europa. Franta inregistreaza o crestere a incidentei de 150%. Care este situatia in Romania • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.