Crucea Rosie Romana intervine pentru sprijinirea persoanelor izolate de zapada

0

902_articolCrucea Roşie Română a trimis în zonele afectate peste 12  tone de alimente greu perisabile, apă şi pâine în cadrul campaniei umanitare „Apel de urgenţă pentru persoanele afectate de căderile masive de zăpadă”.

În zilele de sâmbătă şi duminică, 11 respectiv 12 februarie a.c., 4,5 tone de alimente au fost direcţionate cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor în judeţul Ialomiţa, comuna Valea Măcrisului, şi în judeţul Vrancea, în comuna Ciorasti. 1,6 tone de alimente şi apă au fost distribuite de filiala de Cruce Roşie Buzău în satul Arcanu, comuna Scutelnici.  De asemenea,  alte 6 tone de alimente de bază au fost distribuite în localitatea Garoafa, judeţul Vrancea, cu sprijinul voluntarilor filialei de Cruce Roşie Bacau.

Prin intermediul Filialei de Cruce Roşie Braşov, Fundaţia Dumbrava Minunată din acceaşi localitate oferă cazare şi masă timp de 30 de zile pentru 20 de persoane învârstă din zonele afectate. De asemenea, subfiliala de Cruce Roşie Buşteni din judeţul Prahova oferă găzduire pentru 40 – 50 de femei cu copii minori.

Reamintim că începând de sâmbătă, 11 februarie a.c., Crucea Roşie Română a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru colectarea de alimente greu perisabile. Acestea se pot dona  prin intermediul Bancii de Alimente a Crucii Roşii în toate magazinele din reţelele: Carrefour, Real, Mega Image si Metro. Alimentele de bază sunt: mălai, făina, ulei, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne, conserve de peşte, apă.

De asemenea se pot face donaţii online pe site-ul oficial al Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro sau în conturile special deschise de Crucea Rosie Româna la BRD – Agenţia Piaţa Română:

LEI  :  RO36BRDE410SV51618614100
EUR : RO71BRDE410SV51618884100
USD  : RO29BRDE410SV18793954100

Sumele colectate prin campania umanitară vor fi folosite pentru achiziţionarea de alimente, apă, paturi, produse de igienă necesare persoanelor sinistrate.

Crucea Roşie Română pune la dispoziţia persoanelor interesate să ajute cu bani sau alimente numerele de telefon 0762 866 370 sau 0762 866 315 unde pot fi solicitate informaţii suplimentare.

Sursa: Televiziunea medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.