CSEKE Attila, ministrul Sanatatii a primit vizita delegatiei Ordinului Suveran Sf. Ioan de Ierusalim si Malta, condusa de Alteta Sa, Printul si Marele Maestru al Fra Mathew Festing

0

622_articolCSEKE Attila, ministrul Sănătăţii a primit astăzi vizita delegaţiei Ordinului Suveran Sf. Ioan de Ierusalim şi Malta, condusă de Alteţa Sa, Prinţul şi Marele Maestru al Fra Mathew Festing.

Ministrul Sănătăţii a mulţumit oficialilor maltezi, dar şi reprezentanţilor Serviciului de ajutor Maltez din România pentru cooperarea şi sprijinul acordat sistemului sanitar românesc.

În timpul discuţiilor, cei doi oficiali au identificat trei domenii de activitate unde Ministerul Sănătăţii şi Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ar putea coopera şi dezvolta proiecte comune în viitorul apropiat. Este vorba despre oncologie pediatrică, proiecte sociale de instructaj pentru prim –ajutor, precum şi îngrijire acordată în centrele medico-sociale.

Domeniul medical oncologic reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii. Cea mai mare infuzie de capital atât în infrastructură, cât şi în echipamente medicale pe care Ministerul Sănătăţii a realizat-o anul acesta în sistemul de sănătate, şi care depăşeşte 34  milioane de euro, este în domeniul oncologic. Avem 14 spitale care au secţii, compartimente sau paturi pentru oncologie pediatrică. În acest sector şi în cel al chirurgiei cardiovasculare pentru copii suntem interesaţi de o cooperare, deoarece dorim dezvoltarea acestor specialităţi. În perioada următoare vă  vom transmite propuneri pentru proiecte comune în acest sens”, a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.

CSEKE Attila, a mai declarat că, Ministerul Sănătăţii doreşte o intensificare a relaţiilor cu Serviciul Român de Ajutor Maltez şi proiecte comune cu această instituţie.

În perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va transmite oficial reprezentanţilor Ordinului Maltez, propunerile privind proiecte comune de colaborare din domeniile convenite, urmând a fi selecţionate cele pentru care se va demara colaborarea.

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.