Cu salopetele pe gura! Eroul de la spitalul din Simeria

0

Prezenta de spirit si implicarea sa au facut posibila evitarea unei tragedii, la spitalul din Simeria! Sambata, in centrul Devei, va avea, pentru acest erou, o mica ceremonie.

Sambata, 28 noiembrie 2015, ora 11.00, domnul Octavian Man vine sa-l cunoastem. Aveti ocazia sa il priviti in ochi, sa-i spuneti o vorba calda si sa fiti parte dintre cei care ii vor multumi oficial printr-o diploma si un buchet de flori venind in fata statuii lui Decebal din centrul Devei”, suna invitatia la acest eveniment, de pe Facebook, in cadrul proiectului „Premiantii fara premii”.

Eroul: ”Ne-am pus salopetele la gura…”

Octavian Man a fost unul dintre primii oameni care au observat incendiul de la Spitalul CF Simeria. El si-a riscat viata si a intrat prin fum, la spitalul din Simeria, la etajele superioare ale cladirii, pentru a-i scoate pe bolnavii panicati!

”Ne-am pus salopetele la gura pentru a nu inhala fumul si i-am scos afara, in spatele spitalului, pe Strada Atelierului. De la etajele doi si trei am luat, impreuna cu alti oameni care au sarit in ajutor, mai multi pacienti. Ne puneam salopetele la gura ca sa putem trece prin fum. Bolnavii erau panicati. Isi pusesera carpe la gura, pentru a nu inhala fumul. Incercam sa ii calmam. Ii ajutam sa coboare pe scari, caci acest lucru era cel mai greu, pentru ca nu vedeai din cauza fumului si ii directionam spre ambulante”, a relatat barbatul care a actionat la spitalul din Simeria, potrivit paginii “Premiantul de sambata – editia a 87-a”.

Ce isi propune proiectul „Premiantii fara premii”

Proiectul „Premiantii fara premii” se doreste a fi “o modesta rasplata” pentru “cei care ne fac viata mai frumoasa prin munca lor”: artisti, inventatori, mestesugari si altii. “…proiectul va invita sa iesim in strada, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a multumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocuparile lor, ne dau motive de mandrie”, anunta organizatorii, care vor ca, in fiecare sambata, sa fie invitat in centrul Devei, “un om valoros, care prin munca lui, stradaniile lui, face ca Romania sa existe”: vom merge acolo, anunta ei, sa-l cunoastem, sa-i multumim ca exista si sa-i strangem mana in semn de pretuire si respect!

Share.

Leave A Reply