Cum poti scapa de infectii folosint antibioticele naturale

Cum poti scapa de infectii folosint antibioticele naturale

0

1095_articolOdată cu venirea primăverii apar şi răcelile, inerente trecerii de la un anotimp la altul. Pentru a ne lua măsuri de apărare a organismului, preventiv, trebuie sa ştim unele mici trucuri, pentru că se ştie, că e mai bine să previi decât să tratezi.

Usturoiul şi ceapa sunt antibiotice naturale oferite cu generozitate şi fără reţetă, în bunătatea ei, de mama natură, de aceea cei care le consumă  rezistă ore întregi să muncească afară, indiferent de condiţiile meteo şi se îmbolnăvesc foarte rar ori fac doar forme uşoare de răceli sau gripă.

Ceapă şi usturoiul, aceste condimente iuţi, cresc temperatura interioară a organismului, îl energizeaza, îi dau putere şi rezistenţă. Nu ocoli ceapă şi usturoiul. Încearcă să-ţi sporeşti natural rezistenta organismului, ia singur măsuri împotriva infecţiilor şi răcelilor de sezon cu produse ieftine, la îndemâna oricui care nu dau dependenţa şi, mai ales, nu au efecte secundare.

Ceapa şi usturoiul se pot consuma ca atare sau în mâncare gătită. De mirosul neplăcut se poate scăpa uşor mestecând un fir de pătrunjel sau spărgând în dinţi o boabă de cafea.

Orice aliment – măr, usturoi, cartof etc., dacă este trecut printr-un proces de fabricaţie, nu mai este natural pentru că nu mai are aceleaşi proprietăţi şi efecte că atunci când este crud.

Cimbrul, de cultura sau de câmp, are proprietăţi puternic antiseptice şi antioxidante şi acţionează cu succes, mai ales, asupra bolilor aparatului respirator, tuse uscată, bronşită, astm, laringita. Ceaiul de cimbru are darul de a curăţa părţile interne ale organismului.

Uleiul de cimbru este un antibiotic puternic, la fel de eficient ca şi cele de sinteză, având avantajul că nu are efecte secundare nedorite. Poate fi folosit în caz de amigdalita, infecţii urinare, febră, gripă, infecţii dentare, sinuzita, câte una, două picături de trei ori pe zi. Extern, uleiul de cimbru are efect antifungic şi poate fi folosit inclusiv în zona genitală în cazul candidozei.

Propolisul, recomandat, de asemenea pentru prevenirea infecţiilor, mai ales sub formă de tinctura, se găseşte de cumpărat în piaţă, la oamenii care vând miere de albine sau la magazinele de produse naturale. Dar cea mai bună tinctura este cea preparată de noi, în casă, pentru că avem tot interesul să respectăm cantităţile necesare şi timpul necesar pentru macerare.

Daţi copiilor zilnic tinctura de propolis, câte 10 picături, în zahăr sau pe pâine ori amestecată cu miere de albine. Propolisul nu se dizolvă în niciun lichid.

Copiii merg în colectivitate, jumătate din timp şi-l petrec la şcoală sau grădiniţă. Pregătiţi-i să treacă şi peste această perioadă de timp cu vreme nestatornica fără răceli şi fără infecţii.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.