Cum putem scapa de anemie prin tratament naturist

0

1027_articolAnemia se manifestă prin scăderea hemoglobinei din sânge. Această substanţă oxigenează sângele şi de aceea insuficienţa ei te face să respiri mai greu şi să te simţi tot timpul obosită şi fără vlagă. Anemia produsă de lipsa fierului este cea mai frecvenţă, mai ales la femei, ca urmare a menstruaţiei.

Se recomanda consumul frecvent de: carne, ficat, linte, ouă, drojdie de bere, caise, nuci, verdeţuri, fructe uscate, cereale integrale, melasă, seminţe de dovleac, legume şi fructe bogate în vitamina C.

Se pot pregăti băuturi tonice din:

* infuzii de plante bogate în fier (rădăcină de păpădie, urzici, pătrunjel, lucerna)

* suc proaspăt de morcovi – un lichid uşor digerabil, cu aport de fier şi vitaminele B şi C

Tratamntul homeopatic constă în următoarele remedii:

* Ferrum Phosphoricum – ajută organismul să absoarbă fierul din alimente;

* Natrium Muriaticum şi China – recomandat femeilor care pierd foarte mult sânge în timpul ciclului;

* tablete pe bază de extract de Echinaceea, care stimulează creşterea numărului de globule roşii, sau tabletele Ascovit.

Deasemenea se recomada si alte remedii externe ca şi acupunctura şi presopunctura – acţionând asupra anumitor puncte sensibile ale corpului tău, acestea pot îndepărta oboseala.

Foarte bune în alungarea anemiei de primăvară sunt:

• Rădăcină de ştevie de grădina: este foarte bună Împotriva anemiei, pentru că absoarbe fierul din pământ. Se prepară un decoct dintr-o linguriţă de rădăcină de ştevie, care se fierbe într-o cană de apă, vreme de 5 minute. Se strecoară, se beau doua căni pe zi, înainte de masă, una dimineaţa şi altă seară, înainte de culcare.

• Hreanul: rădăcină de hrean este recomandată şi pentru copiii care suferă de rahitism. Se pun la fiert 10-15 g de rădăcină de hrean tăiată mărunt, în jumătate de litru de apă, şi se fierbe 10 minute. Se beau 2-3 căni pe zi. O reţetă mai gustoasă: se taie rădăcină de hrean în rondele, care se pun într-un borcan şi se pudrează cu zahăr. Se închide borcanul şi se pune conţinutul la macerat. Din siropul format, se administrează copilului o lingură pe zi.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.