Cum sa ai un corp “sculptat”, cu ajutorul liposuctiei cu laser (VIDEO)

0

Una din procedurile de indepartare a grasimilor nedorite, este liposuctia cu laser. Aceasta procedura minim invaziva se practica si la Timisoara. Televiziunea Medicala, a urmarit, pas cu pas, o astfel de interventie de care a beneficiat o tanara.

“Pacienta de 26 de ani, cu o greutate de 90 de kilograme, a venit la mine la un consult si a vrut sa scape de depozitele adipoase, de grasime, de pe burta si de pe flancuri. De fapt, ea are mai multe probleme. La greutatea asta are grasime in plus si pe coapse si pe gambe si pe brate, dar noi nu putem sa scoatem toata grasimea dintr-o data, asa ca am hotarat sa incepem cu abdomenul si flancurile ei.”, a spus Sergiu Grosu – medic primar chirurg.

Interventia a durat 3 ore. Dupa ce s-a realizat anestezia, s-a trecut la urmatorul pas. Topirea grasimilor.

“Acest pas este de fapt si inovatia sau este aspectul tehnologic important, care apare in comparatie cu alte interventii clasice, topindu-se grasimea, ulterior este foarte usor de scos, ceea ce duce la diminuarea majora a riscurilor si a complicatiilor posibile, postoperator. De exemplu, nu se mai produc hematoame,  din cauza asta, nemaiproducandu-se hematoame, nu se produc suprainfectii ale plagii. O alta caracteristica importanta a lipolizei, este ca laserul stimuleaza si retractia fibrelor de colagen, ceea ce duce, intr-un limbaj mai simplu, la restrangerea pielii. Adica, foarte rar, postoperator,  ramane exces de piele. Pielea, pur si simplu, strangandu-se. Ceea ce, iarasi, ne ajuta sa scapam de acel exces sau de acel “brau” urat al pielii, care ramane, postoperator, la interventiile fara laser.”, a spus Sergiu Grosu – medic primar chirurg.

Ultima etapa a interventiei este liposuctia, propriu-zisa, care se realizeaza cu ajutorul aspiratorului chirurgical, se aspira grasimea topita, care se afla sub piele.

“Este o grasime topita, asa cum se poate vedea si pe imagini. Rezultatele sunt, de regula, cele asteptate, pentru ca se poate scoate si o cantitate de aproximativ 5 litri de grasime, ceea ce s-a si realizat la pacienta noastra. Ca am scos aproape 5 litri de grasime, de pe abdomen si de pe flancuri. Au urmat coapsele. Nu putem  sa facem coapsele circular. Este foarte greua sa realizezi o interventie circulara pe coapse. Am decis sa scoatem de pe zonele unde excesul era cel mai mare. Si anume, de pe partea interna a coapselor, de pe regiunea genunchilor si de pe partea interioara sau de pe partea din fata a coapselor. Deci, practic, cam pep e 80 la suta din suprafata coapselor s-a extras grasimea. S-a extras, aproximativ, 1,5 litri de grasime de pe fiecare coapsa, deci cam 3 litri de grasime de pe fiecare coapsa, ceea ce este o cantitate destul de mare de grasime.”, a spus Sergiu Grosu – medic primar chirurg

Dupa prima interventie, pacienta noastra a dat jos 5 litri de grasime. Dupa 3 saptamani, s-a mai observant doar edemul, la nivelul zonelor asupra carora s-a intervenit.

“Ce inseamna edem? Edem inseamna niste tesuturi pline cu lichide. Adica,  cu apa. Apa este foarte grea. Probabil, dupa ce va fi eliminata apa din acele tesuturi, probabil ca va slabi si mai mult. Nu stiu, poate sa fie 7 kilograme, 8 kilograme, nu stiu. Dar, in principiu, va fi mai mult de 5 kilograme. Intotdeauna, daca scot 5 kilograme de grasime, sau 4 kilograme de grasime, dupa o luna, o luna si jumatate, in kilograme inseamna mai mult decat cantitatea de grasime extrasa.” a spus Sergiu Grosu – medic primar chirurg.

“Am recurs la aceasta metoda, deoarece, de-a lungul timpului am incercat diverse diete, diverse regimuri, sport, aerobic si nu am avut rezultatele dorite si atunci am zis ca e o metoda mai simpla, cel putin pentru mine, din punctul meu de vedere, si stiam ca are rezultate foarte bune . Am vazut diversi pacienti ai domnului doctor Grosu, cu rezultate bune si atunci am zis sa incerc si se pare ca e calea cea mai buna. Ma simt foarte bine. Nu mai exista niciun fel de problema. Durerile au fost in primele 3 zile, in rest, niciun fel de problema. Am mers la lucru in mod normal. Ma simt normal. Rezultatele sunt exact ce mi-am dorit, poate si mai spectaculoase. Exact ce nu am reusit sa fac cu dietele si sportul, pana acum. In momentul in care am venit la domnul doctor, 95. Si acum am 88 de kilograme. Sa slabesc, oricum nu as fi reusit, atat de mult si asa de repede, dar mi-as fi propus sa slabesc 20 de kilograme, cel putin. Eram obisnuita la greutatea asta, inainte.”, a spus Patricia Lozan.

Interventiile de liposuctie cu laser se fac fara internare. Uneori sunt cazuri in care se monteaza niste tuburi de dren, ce trebuie scoase dupa 24, maximum 48 de ore, sau niste pungi, care se lipesc pe piele, si care, la fel, trebuie date jos, dupa o zi sau doua. Toata medicatia se primeste de la clinica. Dupa liposuctia cu laser, pacientii primesc si niste corsete, pe care trebuie sa le poarte, in functie de recomandarile pe care le primesc de la medic. Important este ca imediat dupa interventie sunt interzise curele de slabire.

“Nu este nevoie sa tina niciun regim. Chiar in primele doua-trei luni dupa inerventie nu este indicat sa tii vreun regim alimentar, pentru ca orice regim alimentar sau un regim de slabire, duce la compromiterea retragerii pielii. Pentru ca regimul alimentar afecteaza foarte mult refacerea fibrelor de colagen si in acest fel putem avea un deficit de retractie a pielii si poate sa ramana piele in exces. De aceea, nu recomand pacientilor, postoperator, sa nu slabeasca deloc. Deci, sa aiba un regim de viata normal, sa nu tina niciun fel de cura de slabire. Dupa doua-trei luni, pot sa tina ce cura doresc.” Sergiu Grosu – medic primar chirurg.

Pe de alta parte, nici excesele alimentare nu sunt indicate, imediat dupa liposuctia cu laser.

“Recomandam sa nu manance in exces. Nu inseamna sa tina cura de slabire, dar sa aibe grija ce mananca, ca e pacat de munca mea si de efortul lor. In principiu, nu exista nicio contraindicatie. Nici alimentare, nici legata de vreo activitate. Deci, in principiu, pacientii doresc sa manance ce doresc, sa faca ce activitati doresc. Dupa 3-4 zile, pot sa faca si sport. Unii care pot sa faca sport si daca suporta micile dureri care pot sa apara la niste miscari fizice pot sa faca si sport. Deci, theoretic nu exista nicio contraindicatie.”, a spus Sergiu Grosu – medic primar chirurg.

Liposuctia cu laser nu este neaparat o metoda de slabire, ci, mai degraba, o metoda de modelare corporala.

“Nu conteaza greutatea,  Fiecare pacient are propria sa viziune despre corpul lui. Fiecare isi vede defectele. Fiecare vrea sa scape de ici, de colo, de pe anumite zone unde este un surplus de grasime. Deci, a doua paciente care au greutatea perfect normala, dar au diferite zone, un surplus de grasime si vin sa resolve acea problema.”, a spus Sergiu Grosu – medic primar chirurg

Controalele se fac, de regula, dupa o zi sau doua, dupa interventie, mai ales pentru cei care au tub de dren si care trebuie extras. Al doilea control se va realiza dupa o luna, pentru a se vedea cum arata zona pe care s-a lucrat, dupa retragerea edemelor postoperatorii.

Share.

Leave A Reply