Cum sa iti masori singur glicemia cu ajutorul unui glucometru

0

Pentru orice persoana care are diabet, glucometrul este unul din cele mai importante aparate care prin simpla lui utilizare ofera o comoditate mai mare, mai ales ca in anumite situatii poate salva chiar viata. De aceea, este foarte important sa stii si tu cum poti sa iti masori glicemia cu ajutorul unui glucometru, aparat care in ultima perioada de timp se dovedeste a fii tot mai comod si mai practic, atat pentru varstnici cat si pentru persoanele mai tinere care au aceasta problema de sanatate.

De aceea, pentru a va oferi un mic ajutor, am pregatit acest material in care am enumerat intr-un mod cat mai simplu, etapele pe care trebuie sa le parcurgeti pentru a va masura corect si comod glicemia. Astfel, pentru a va lua informatiile necesare, va recomandam sa parcurgeti acest material pana la finalul sau, si in urma caruia, o sa aveti doar beneficii.

Cum sa folosesti glucometrul

In primul si in primul rand, dupa ce ati achizitionat aparatul, scoateti-l din cutie si cititi instructiunile cu atentie, indiferent cate ar fii ele, deoarece trebuie sa le respectati in totalitate. Doar in felul acesta, o sa reusiti sa va masurati glicemia corect.

Acum ca ati facut asta, apasati pe butonul m al aparatului, acesta fiind butonul de pornire, urmand ca mai apoi sa primiti un mesaj pe ecran in care vi se va cere codul lamelelor pe care le folositi. Astfel, asigura-te ca stii exact care este codul lamelelor tale si prin butoanele pe care le ai la dispozitie, tasteaza codul, doar asa aparatul va functiona corect fara nici un fel de probleme.

Daca ati efectuat acest pas, luati lamela si introduceti-o in aparat in partea dreapta, acolo unde exista un loc special pentru ea.

Acum, lansati lanseta de armare, cea cu ajutorul careia o sa reusiti sa va luati sange si asezati-o langa varful degetului din care doriti sa va luati sange pentru a va verifica glicemia. Dupa ce ati fixat si lanseta, trebuie sa intepati degetul dar ai grija la faptul ca, trebuie sa alegi o adancime de intepare mai mare daca pielea ta este mai groasa, in caz contrar va trebuie sa repeti tot acest proces. Aceasta adancime de intepare variaza intre 1 mm si 5 mm, in functie strict de pielea ta.

Lasa lanseta jos dupa inteparea degetului si incearca sa verifici daca picatura de sange de care ai nevoie a fost obtinuta, deoarece si de data aceasta va trebui sa repeti procesul cu o adancime de intepare mai mare daca sangele necesar nu a fost obtinut.

In continuare, cu o atentia mai mare, incercati sa asezati sangele pe banda neagra a lamelei, in asa fel incat, analiza glicemiei sa poata fii efectuata comod de catre aparat. Tot acest proces nu este unul foarte complicat, el avand un timp de realizare de doar 5 secunde.

Si singurul lucru care mai trebuie facut in procesul de masurare a glicemiei cu ajutorul glucometrului, este tocmai sa asteptati rezultatul pe ecranul glucometrului care se va afisa sub forma mg/dl sau moll/l.

Share.

Leave A Reply