Cum scăpăm de durerile în gât

Cum scăpăm de durerile în gât

0

durere in gatUnul dintre cele mai bune remedii contra durerii în gât este aspirina, dar şi mierea şi produsele care conţin mentol, deasemenea au efecte calmante, conform unuei noi cercetări.

Durerea în gât poate fi redusă în doar câteva ore, dacă se face gargară cu o soluţie din câteva tablete de aspirină dizolvate în apă, arată un studiu realizat de cercetătorii de laUniversity of Cardiff Common Cold Centre.

Durerea în gât este ameliorată, prin această metodă, timp de peste şase ore.

O altă metodă de calmare a durerii în gât este inhalarea de produse care conţin mentol.

Durerea în gât poate fi ameliorată foarte bine şi de miere, care poate trata infecţiile la nivelul gâtului, deoarece conţine peroxid de hidrogen, care are proprietăţi antibacteriene, potrivit experţilor de la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă.

Mierea administrată copiilor înainte de culcare a acţionat mai bine în a calma tusea şi durerea în gât pe parcursul nopţii decât multe siropuri specifice, spun cercetătorii de la Universitatea din Maryland.

Un remediu mai puţin obişnuit, dar care s-a dovedit a fi eficient pentru durerea în gât, este acupunctura la nivelul urechii. “S-ar putea să fie un efect placebo, dar funcţionează”, spun cercetătorii.

sursa: http://www.dailymail.co.uk

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.